Decizia pe care Facebook a luat-o în privinţa comentariilor pe care le postaţi pe reţeaua de socializare
Facebook a început deja să folosească inteligenţa artificială pe reţeaua sa de socializare online, pentru a oferi sugestii mai bune de conţinut sau ca suport pentru boţii din Messenger, dar acum, compania va începe să folosească tehnologia şi pentru a scana comentariile publicate de utilizatori.
Deep Text este un sistem dezvoltat de laboratorul AI din cadrul Facebook, capabil să scaneze 10.000 de mesaje pe secundă în 20 de limbi, notează Go4it.
În fiecare zi, utilizatorii de Facebook publică 1 miliard de lucruri – mesaje text, imagini, clipuri video – pe Facebook. Scopul sistemului este să le ofere utilizatorilor sugestii mai precise, dar poate fi folosit şi pentru postările cu foarte multe comentarii, astfel încât acestea să fie sortate mai bine în funcţie de relevanţă şi cât de interesante sunt.
În acest moment se întâmplă să fie afişate mai sus comentarii care sunt pe lângă subiect, iar Facebook vrea să schimbe acest lucru. În cazul în care utilizatorul scrie o postare în engleză, comentariile în aceeaşi limbă vor avea prioritate.
Este posibil ca sistemul să fie folosit în viitor pentru a cenzura comentariile injurioase sau mesajele explicite.
Facebook spune că în perioada următoare, Deep Text va fi „antrenat” pentru a înţelege mai multe dintre cele 40 de limbi suportate oficial.
În unele cazuri acest lucru se poate face în câteva zile. De exemplu, Deep Text a învăţat să înţeleagă indoneziana într-un weekend.
Sursa: Go4it