Cât de dependenţi sunt tinerii de telefonul mobil
Un sondaj recent arată că unul din doi adolescenţi simte că este dependent de telefonul mobil, în timp ce 59% dintre părinţi sunt îngrijoraţi de această dependenţă care poate apărea în cazul copiilor lor.
Citeşte şi Facebook testează schimbări majore. Iată ce secţiuni ar putea apărea în aplicaţia de mobil
Adulţii cataloghează telefonul mobil ca fiind un dispozitiv care conduce la dependenţă, însă nu se implică foarte mult în educarea copiilor cu privire la folosirea cu măsură a acestuia.
Rezultatele arată că 72% dintre adolescenţi răspund la mesajele sms sau cele de pe reţelele de social media imediat, în timp ce 80% dintre ei îşi verifică telefonul mobil în fiecare oră. Faptul că telefonul mobil distrage atenţia copiilor de la activităţi mult mai importante a fost sesizat şi de părinţi în proporţie de 85%.
„Sondajul arată cum s-a schimbat imaginea vieţii de familie în 2016. O mică parte a familiilor pare să se străduiască să îi înveţe pe copii să folosească tehnologia într-un mod sănătos, astfel că foarte multe dintre comportamentele şi efectele negative din viaţă sunt asociate cu utilizarea excesivă a telefoanelor mobile”, explică James Steyer, directorul Common Sense Media.
Totuşi, cercetătorii spun că această situaţie poate fi legată şi de o evoluţie normală, în contextul erei tehnologiei, a vieţii de familie. Diferenţele dintre cele două generaţii, părinţi şi copiii, în ceea ce priveşte condiţiile de viaţă, pot fi explicaţia etichetei de dependenţă pusă de părinţi asupra adicţiei pe care copiii o manifestă faţă de telefoanele mobile.
Sursa: Gândul