Ce cred ”profesioniştii” din România despre dispozitivele pentru realitate virtuală: ”Fizic este greu pentru oricine”
Recent, un brand de bere din ţara noastră a lansat o ediţie limitată de ambalaje care pot fi transformate în headset-uri VR. Peste hotare, cercetătorii lucrează la metode pentru tratarea depresiei folosind dispozitivele VR, iar producătorii de jucării sexuale nu stau nici ei cu mâinile în sân şi lansează gadgeturi dedicate. Însă, domeniul în care realitatea virtuală face avansurile cele mai rapide este gamingul. Era şi natural să se întâmple asta, având în vedere experienţele grafice pe care acest domeniu le poate oferi.
Go4it a vorbit cu reprezentanţii celor mai cunoscute echipe profesioniste de gaming din România pentru a vedea ce cred despre jocurile video VR. Reprezentanţii lor cred în viitorul tehnologiei, dar estimează că va mai dura până când aceasta va satisface nevoile gamerilor care participă la competiţii eSports.
Mihai Cristea, fondatorul neXtPlease! Gaming, crede că tehnologia VR oferă o experienţă deosebită în anumite genuri de jocuri video, precum simulatoarele auto. Totuşi, pentru un gamer profesionist, care petrece şi până la opt ore în fiecare zi antrenându-se, folosirea dispozitivelor VR poate fi obositoare. „Fizic este greu pentru oricine să se adapteze şi să tolereze o cască VR pe cap mai mult de o oră. Cu siguranţă că în viitor dezvoltatorii le vor îmbunătăţi în aşa fel încât să fie suportabile pentru mai multă vreme”, a declarat Mihai pentru Go4it. Iar unele dispozitive, precum Sulon Q, o cască VR care nu necesită un PC, nu sunt nici uşoare şi nici mici.