Home » Lumea digitală » Cum poate fi conectat la internet orice telefon. Trucul pe care puţini îl ştiu

Cum poate fi conectat la internet orice telefon. Trucul pe care puţini îl ştiu

Cum poate fi conectat la internet orice telefon. Trucul pe care puţini îl ştiu
Publicat: 21.02.2016
Acum un an, organizaţia Bluetooth Special Interest Group a actualizat standardul Bluetooth cu rate de transfer mai mari şi posibilitatea interconectării directe a accesoriilor inteligente.

Ajuns acum la versiunea 4.2, celebrul standard Bluetooth adaugă pe lista îmbunătăţirilor o securitate superioară, rate mai mari de transfer şi posibilitatea conectării directe la Internet.

Cea mai interesantă noutate este posibilitatea conectării directe la Internet. Compatibilitatea IPv6 a fost implementată odată cu versiunea anterioară 4.1, însă noul Bluetooth 4.2 oferă acum o stivă de reţea completă (Internet Protocol Support Profile) care va permite oricărui produs electronic să se conecteze direct la Internet atât timp cât are la dispoziţie o infrastructură IPv6.

Produsele electronice care vor implementa în totalitate Bluetooth 4.2 vor beneficia de rate de transfer de 2,5 ori mai mari şi de posibilitatea utilizării unor pachete de date de 10 ori mai mari, ceea ce se va concretiza într-un spor apreciabil de performanţă de 250%. Această conectivitate va beneficia şi de algoritmi îmbunătăţiţi de transfer care vor micşora numărul erorilor de transmisie şi vor ajuta astfel la conservarea energiei.

Citeşte în continuare pe Go4it.ro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase