3D HFR, IOSONO sau „black box”. Toţi aceşti termeni erau science fiction în Franţa sfârşitului de secol XIX. Atunci, un film alb-negru de numai 46 de secunde, înfăţişa mai mulţi muncitori părăsind fabrica Lumiere de pe strada St. Victor din Lyon. Şi, de la un documentar scurt dedicat unui subiect banal, cinematografia a ajuns în zilele noastre sinonimul divertismentului.
Noua era tehnologica aduce la viaţă divertismentul de cea mai bună calitate, într-un realism fără precedent, cum se intampla la Grand Cinema Digiplex.
Cinematografia nu a luat naştere ca o artă, ci ca un experiment al fraţilor Lumiere în care redau pentru prima oară publicului larg imagini în mişcare ale unor scene din viaţa de zi cu zi, numite „actualités”. Ceea ce fascina la aceste proiecţii nu era subiectul acţiunii, ci faptul că ele ofereau oamenilor, pentru prima oară, o fereastră într-o altă lume care prindea viaţă sub ochii lor. Curând, filmul a migrat către domeniul artei: proiecţiile au devenit din ce în ce mai lungi, creând adevărate naraţiuni în jurul acţiunii. Timp de aproape un secol, cinematografia s-a rezumat la sfera filmului artistic, în ciuda uimitoarelor avansuri tehnologice din domeniu.
Cinematografele au găzduit în ultimul deceniu producţii incredibil de realiste, cu efecte speciale redate în 3D la rezoluţii uimitoare, pe care spectatorii nu doar le văd, ci le şi trăiesc. Însă divertismentul înseamnă mai mult decât marile blockbustere. Dacă oamenii se pot transpune în acţiunea unui film cu ajutorul celor mai recente tehnologii, sălile de cinematograf se pot deschide şi către celelalte elemente din lumea divertismentului: muzică, teatru sau stand-up comedy.
De aproape 2 ani, la Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City, spectatorii regăsesc o experienţă completă, ce depăşeşte aria filmului artistic: pot fi purtaţi într-un amfiteatru roman din Sicilia, pentru a vedea în direct o operă precum „Rigoletto”, ori în faţa scenei marelui teatru Bolshoi din Moscova, trăind alături de cei din sală drama eroului din baletul „Spartacus”. Pot cânta alături de Robbie Williams şi fanii săi, aflaţi la concertul din Tallinn, Estonia, sau urmări în direct spectacolele din cadrul Festivalului George Enescu. Totul, în cea mai bună calitate audio-video. Cinematograful are menirea de a transporta spectatorii într-un spaţiu nou, pe care nu l-ar putea descoperi altminteri, iar Grand Cinema Digiplex duce această misiune la un alt nivel.
Ceea ce face acest lucru posibil sunt uimitoarele inovaţii tehnologice, care permit publicului nu doar să vadă un spectacol, ci să îl trăiască: High Frame Rate, care oferă o cursivitate fără precedent imaginilor în mişcare chiar şi în proiecţii 3D, sunetul tridimensional oferit de tehnologia IOSONO, sau posibilitatea transmisiunilor live.
Grand Cinema Digiplex are aceste solutii tehnologice de proiectie digitala si 3D, sistemul Iosono fiind cel mai complex şi avansat sistem de sunet, care nu este disponibil in nicio alta parte in Romania. Cinematograful a fost gandit ca un „gadget pentru divertisment” care ofera un nivel unic de confort, prin design si caracteristicile din interiorul salilor de proiectie, o atentie speciala fiind acordata scaunelor, tehnologiei si finisajelor. Ce mai astepti! Nu iti ramane decat sa-l incerci.