Home » Istorie » Test de cultură generală. Care dictator a fost înnobilat de un rege britanic?

Test de cultură generală. Care dictator a fost înnobilat de un rege britanic?

Publicat: 12.07.2024

Astăzi vom face un popas în istorie și vom răspunde la întrebarea: care dictator a fost înnobilat de un rege britanic?

Care dictator a fost înnobilat de un rege britanic? Este vorba despre Benito Mussolini.

Benito Mussolini a fost numit cavaler de către regele britanic George al V-lea; dar calitatea de cavaler i-a fost revocată după ce Mussolini a declarat război Regatului Unit, potrivit Britannica.

Care dictator a fost înnobilat de un rege britanic? Ascensiunea lui Mussolini

Benito Amilcare Andrea Mussolini s-a născut pe 29 iulie 1883 în Predappio, în partea central-nordică a Italiei. Tatăl său era fierar. Perspectivele de angajare în zonă erau reduse, așa că în 1902 Mussolini s-a mutat în Elveția, unde a devenit implicat în politica socialistă. S-a întors în Italia în 1904 și a lucrat ca jurnalist în presa socialistă, dar sprijinul său pentru intrarea Italiei în Primul Război Mondial a dus la ruptura sa cu socialismul. A fost recrutat în armata italiană în septembrie 1915.

În martie 1919, Mussolini a format Partidul Fascist, atrăgând sprijinul multor veterani de război șomeri. I-a organizat în echipe armate cunoscute sub numele de Cămășile Negre, care și-au terorizat oponenții politici. În 1921, Partidul Fascist a fost invitat să se alăture guvernului de coaliție, conform BBC.

În iulie 1943, trupele aliate au debarcat în Sicilia. Mussolini a fost răsturnat și închis de foștii săi colegi din guvernul fascist. În septembrie, Italia a semnat un armistițiu cu Aliații. Armata germană a început ocuparea Italiei și Mussolini a fost salvat de comandouri germane. A fost instalat ca lider al unui nou guvern, dar avea puțină putere. Pe măsură ce Aliații avansau spre nordul Italiei, Mussolini a fugit spre Elveția. A fost capturat de partizanii italieni și împușcat pe 28 aprilie 1945.

Vă recomandăm să citiți și:

Witold Pilecki, spionul polonez de la Auschwitz

Se împlinesc 481 de ani de la moartea omului care ne-a învăţat că Pământul se învârte în jurul Soarelui

Cine a fost politicianul care i-a captivat pe români prin frumusețea sufletului: „N-a fost om care să bată la ușa lui fără să-și vadă durerea alinată”

Se împlinesc 90 de ani de la prinderea şi uciderea unui faimos cuplu criminal din SUA

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase