Home » Istorie » Test de cultură generală. Care instrument muzical este mai vechi decât roata?

Test de cultură generală. Care instrument muzical este mai vechi decât roata?

Publicat: 03.07.2024

Cui nu-i place muzica? Se pare că și oamenilor preistorici le plăcea. Care instrument muzical este mai vechi decât roata?

Care instrument muzical este mai vechi decât roata? Este vorba despre un instrument de suflat.

Un flaut cu cinci găuri, modelat din osul unui vultur, a fost descoperit într-o peșteră din Germania. Se crede că are o vechime de 35.000 de ani, ceea ce face ca flautul să fie cu zeci de mii de ani mai vechi decât roata, conform Britannica.

Care instrument muzical este mai vechi decât roata?

Flautele sunt cele mai vechi instrumente muzicale descoperite până în prezent. Cercetătorii afirmă că muzica era larg răspândită în timpurile preistorice.

Aceștia sugerează că muzica ar fi fost unul dintre comportamentele aflate în arsenalul speciei noastre care le-a oferit un avantaj în fața neanderthalienilor. O echipă de la Universitatea Tubingen (Germania) a publicat detalii despre trei flaute găsite în peștera Hohle Fels din sud-vestul Germaniei.

Această peșteră este deja cunoscută pentru semne de activitate umană timpurie; o altă descoperire a acestei echipe în Hohle Fels ar putea fi cea mai veche figurină Venus din lume.

Muzica era un obicei comun cu zeci de mii de ani în urmă

Cel mai bine conservat dintre flautele descoperite este realizat din osul aripii unui vultur, măsurând 20 de centimetri lungime și având cinci orificii pentru degete și două crestături în formă de „V” la un capăt al instrumentului, prin care cercetătorii presupun că se sufla.

Arheologii au găsit și fragmente ale altor două flaute, sculptate din fildeș, despre care aceștia cred că a fost luat din colți de mamut. Această descoperire aduce numărul total de flaute din această perioadă la opt, patru realizate din fildeș de mamut și patru din oase de păsări, scria BBC News în 2009, în momentul descoperirii.

Potrivit profesorului Nicholas Conard, de la Universitatea Tubingen, acest lucru sugerează că muzica era comună încă de acum 40.000 de ani, când oamenii moderni s-au răspândit în Europa.

Vă recomandăm să citiți și:

Două schelete dezvăluie pedepsele crunte aplicate în China acum 2.500 de ani

Sfânt sau ucigaș cu sânge rece? Adevărul mai puțin știut despre Constantin cel Mare

Cine au fost Constantin cel Mare și mama sa Elena?

Un bărbat a făcut descoperirea vieții în grădina casei: o piatră cu inscripții, veche de 1.600 de ani

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase