Home » Istorie » Cercetătorii au descoperit fosila unui „dragon”

Cercetătorii au descoperit fosila unui „dragon”

Cercetătorii au descoperit fosila unui „dragon”
Foto: Marlene Donnelly/Stephan Spiekman et al., Earth and Environmental Science: Transactions of the Royal Society of Edinburgh, 2024
Publicat: 24.02.2024

Cercetătorii au dezvăluit fosila unui „dragon”, remarcabil de completă. Este vorba de o reptilă acvatică de 5 metri din perioada Triasică.

Fosila unui „dragon” datează de acum 240 de milioane de ani și a fost numită „dragon” datorită gâtului său extrem de lung. Numele științific este de Dinocephalosaurus orientalis, o specie identificată pentru prima dată în 2003.

Această nouă fosilă spectaculoasă le-a permis oamenilor de știință să vadă întreaga anatomie a acestui animal preistoric bizar.

De ce este descoperirea considerată a fi fosila unui „dragon”?

Dr. Nick Fraser, de la Muzeul Național al Scoției, care a făcut parte din echipa internațională care a studiat fosila, a spus că este prima dată când oamenii de știință au putut să o vadă în întregime. Fraser l-a descris ca fiind „un animal foarte ciudat”.

„Avea membre asemănătoare cu înotătoarele, iar gâtul său este mai lung decât corpul și coada la un loc”, a spus el.

Cercetătorul a speculat că un „gât lung și flexibil”, cu cele 32 de vertebre separate, i-ar fi putut oferi un avantaj la vânătoare, permițându-i lui Dinocephalosaurus orientalis să caute hrană în crăpăturile de sub apă.

Depozite vechi de calcar din sudul Chinei

Fosila a fost descoperită în depozite vechi de calcar din sudul Chinei.

„Această descoperire arată și mai mult ciudățenia Triasicului. Și de fiecare dată când ne uităm în aceste depozite, găsim ceva nou”, a declarat dr. Fraser pentru BBC News.

Studiul care descrie noul set de fosile ale animalului a fost publicat în revista Earth and Environmental Science: Transactions of the Royal Society of Edinburgh.

Vă recomandăm să citiți și:

Un mozaic cu creaturi marine a fost excavat în Turcia

Ce elefanți vânau neanderthalienii pe scară largă în urmă cu 125.000 de ani?

Cărămizile din Mesopotamia dezvăluie o anomalie în câmpul magnetic al Pământului de acum 3.000 de ani

Test de cultură generală. Care a fost primul animal domesticit de om?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase