Home » Istorie » Clarvăzătoarea care și-a pierdut „puterile” după o scanare cu tomograful și a primit despăgubiri de 1 milion de dolari

Clarvăzătoarea care și-a pierdut „puterile” după o scanare cu tomograful și a primit despăgubiri de 1 milion de dolari

Publicat: 01.07.2023

Clarvăzătoarea care și-a pierdut „puterile” din cauza unei scanări prin tomografie computerizată a intentat un proces de malpraxis și a câștigat în primă instanță.

Judith Richardson Haimes își câștiga cândva existența prin „abilitățile” sale de clarvăzătoare. Femeia pretindea că putea „citi” aura oamenilor și ajuta poliția să rezolve cazuri. Haimes susținea că putea susține ședințe de spiritism și putea să observe trecutul și viitorul. Toate acestea aveau loc în New Castle, Delaware, SUA.

În 1976, Haimes a mers la Spitalul Universitar Temple (SUA) pentru o tomografie pentru a descoperi natura și cauza unor tumori de la ureche. Ea l-a avertizat pe radiolog că a avut reacții alergice anterioare la contrastanții pe bază de iod și, prin urmare, i s-a spus să evite acești coloranți. Radiologul a ignorat avertismentele și i-a propus să experimenteze cu o cantitate mică.

După ce i-a fost injectat contrastantul, Haimes a intrat rapid în șoc anafilactic și a simțit că „îi va exploda capul”. În zilele următoare, femeia a suferit de greață intensă, vărsături, urticarie și dureri de cap intense. Durerile de cap păreau să continue ori de câte ori încerca să se concentreze. După câteva luni, durerile de cap erau atât de debilitante încât a fost nevoită să-și închidă afacerea, relatează IFLScience.

Procesul intentat de clarvăzătoarea care și-a pierdut „puterile”

În timpul procesului, clarvăzătoarea care și-a pierdut „puterile” a prezentat mărturia a trei polițiști care au susținut că ea i-a ajutat la rezolvarea unor cazuri.

Atunci când a analizat acuzația de malpraxis, judecătorul și-a instruit juriul să nu ia în considerare afirmațiile ei cu privire la puterile de clarviziune și pierderea capacității de a munci. Mai degrabă, juriul ar fi trebuit să se concentreze doar pe daunele cauzate de reacția alergică.

Așa că juriul format din opt persoane s-a retras timp de 45 de minute. Atunci când s-a întors, a decis să-i acorde lui Haimes 988.000 de dolari (600.000 de dolari daune și alți 388.000 de dolari).

Recursul clarvăzătoarei

Desigur, avocații spitalului au fost revoltați în urma verdictului și au susținut că juriul a nesocotit instrucțiunile judecătorului; avocații au cerut anularea sentinței. Judecătorul a fost de acord cu recursul și a respins sentința ca fiind extrem de excesivă, cerând un nou proces.

Un al doilea proces s-a desfășurat în 1989 și întregul caz a fost respins, atunci când un nou judecător a hotărât că expertul medical al reclamantului nu are calificări. Această decizie a fost apoi confirmată de Curtea Superioară din Pennsylvania în 1991.

Astfel, în ciuda faptului că a câștigat aproape 1 milion de dolari în despăgubiri în primă instanță, Judith Richardson Haimes nu a primit niciodată vreun ban și nici îngrijiri medicale adecvate pentru problemele ei.

Vă recomandăm să citiți și:

Regina Maria și scandalul de la Coțofenești. „În vremuri de război, legile morale sunt răsturnate”

Războiul care a schimbat istoria. Ce s-a întâmplat în Coreea

Vaccinul dezvoltat de acest medic a salvat milioane de vieţi

Un craniu de lup, depus de hoți într-un mormânt din Dobrogea pentru a se proteja de spiritul celui mort

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase