Cea mai mare pepită de aur găsită vreodată cântărea cât un om
Deși internetul ne asaltează cu Bitcoin și NFT-uri, singurul lucru care chiar își păstrează valoarea este aurul. Dar chiar și dacă găsești cea mai mare pepită de aur, este posibil să nu poți păstra comoara.
Cea mai mare pepită de aur din lume a fost găsită pe 5 februarie 1869, în Victoria, Australia. Doi mineri din Cornish, numiti John Deason și Richard Oats, au descoperit pepita în timpul unei prospectări. Pepita a fost botezată „Welcome Stranger”; aceasta cântărea 72 de kilograme și avea 61 de centimetri lungime.
Cei doi bărbați au dus pepita în orașul Dunolly pentru a fi cântărită la London Chartered Bank. Din păcate, pepita era atât de mare încât nu încăpea pe cântar; în schimb, a fost ruptă înainte de a putea fi fotografiată. Au fost realizate copii ale pepitei după desene de la acea vreme.
Cât ar fi valorat cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Cei doi bărbați au primit puțin sub 10.000 de lire sterline, iar pepita a fost spartă și topită în lingouri de aur. BBC News sugerează că o pepită similară, dacă ar fi găsită astăzi, ar valora aproximativ 2 milioane de lire sterline, citează IFL Science.
Pepita Canaa ocupă primul loc pentru cea mai mare pepită care încă există, acest supraviețuitor masiv cântărind 60 de kilograme. Canaa a fost descoperită de Julio de Deus Filho în Brazilia, în 1983. Pepita este în prezent expusă în „Camera de aur” a Museu de Valores do Banco Central, din Brasilia.
Hand of Faith
Dezvoltarea diferitelor tehnologii are un rol de important în unele descoperiri mari de aur vechi și acest lucru este valabil și pentru „Hand of Faith”. Găsită în 1980 de Kevin Hillier, această pepită ia titlul de cea mai mare bucată de aur găsită vreodată cu ajutorul unui detector de metale.
Această pepită extraordinară este acum expusă la un cazinou din Las Vegas, după ce a fost vândută cu peste 1 milion de dolari. Se spune că conține 27,2 kilograme de aur.
Vă recomandăm să citiți și:
Cel mai mare avion din lume tocmai a doborât un nou record
12.000 de angajați ai Alphabet, compania-mamă a Google, vor fi concediați
Noi imagini de la Boston Dynamics arată robotul Atlas în timp ce ajută muncitorii de pe un șantier
De unde provine 65% din cantitatea de roșii importată de România?