Tezaur masiv cu o tonă și jumătate de monede de bronz, găsit în China
Un tezaur masiv de 1,5 tone de monede de bronz datând din dinastiile Tang (618-907) și Song (960-1279) a fost dezgropat în satul Shuangdun din provincia Jiangsu, din estul Chinei. Monedele erau legate împreună cu frânghii de paie și aranjate în stive ordonate.
Aceste monede de bronz sunt bine conservate, iar cele mai multe dintre ele au inscripții clare, sugerând o valoare importantă pentru cercetări ulterioare.
În China antică, astfel de tezaure erau adesea îngropate în pământ pentru a păstra porțelanul, monedele, uneltele metalice și alte obiecte de valoare, au spus cercetătorii.
O tonă și jumătate de monede de bronz din dinastiile Tang și Song
De asemenea, în jurul tezaurului de monede, care se afla lângă linia frontului de luptă a trupelor Song și Jin, au fost găsite și 70 de fântâni, făcându-i pe cercetători să se întrebe dacă locul de săpătură a aparținut unei tabere cu colibă.
Majoritatea monedelor din tezaur sunt weni din dinastia Song. Wenii de bronz au fost moneda comună a perioadei până când o criză gravă de cupru a forțat dinastia Song de Sud (1127-1279) să emită monede de calitate și valoare mai scăzute.
Când s-a făcut trecerea la bancnote?
Fierul era mai greu de bătut și ruginea mult prea ușor odată aflat în circulație. Din cauza deficitului de monede de bronz, guvernul a fost forțat să reducă salariile militare la jumătate în 1161, ducând în cele din urmă la apariția bancnotelor.
În 1170, statul a început să ceară ca jumătate din toate impozitele să fie plătite cu bancnote Huizi, notează The History Blog.
Vă recomandăm să citiți și:
Povestea neștiută a Legiunii romane a 19-a. Cum a fost pierdută și regăsită?
Tezaur de comori din epoca vikingă, scos la lumină în Norvegia. Cât valorează?
Primele portrete de mumie găsite în ultimii 112 ani, descoperite la Fayoum
Noi descoperiri la vila romană din Rutland dezvăluie originile unei clădiri luxoase