Rămășițe umane și sacrificii de animale, vechi de 2.000 de ani, descoperite în Anglia
Arheologii de la Universitatea din Bournemouth au descoperit o așezare din Epoca Fierului, care prezintă urme ale unor sacrificii de animale în Dorset, Anglia.
Așezarea, dezgropată anterior în 2021, este formată din case rotunde din Epoca Fierului și gropi de depozitare din jurul anului 100 î.Hr. înainte de sosirea romanilor în Marea Britanie.
„Știm foarte multe despre viața din Marea Britanie în timpul și după invazia romană, deoarece au existat foarte multe scrieri”, a declarat Dr. Russell de la Universitatea Bournemouth, scrie Heritage Daily.
„Dar nu avem nimic scris despre viața de dinainte, răspunsurile la modul în care au trăit vin exclusiv din ceea ce găsim în pământ”.
Noi indicii despre activitatea ceremonială și credințele religioase din trecut
Astfel, în timpul săpăturilor, cercetătorii au găsit gropi de depozitare de formă ovală care conțineau rămășițe umane, resturi de carne, vase de băut și părți din corpuri de animale.
Unele dintre gropile ovale conțineau cranii de vacă, vertebre și oase maxilare separate, cu unele amplasări ciudate ale unor părți de animale din specii diferite, plasate pe și împreună cu alte animale, de exemplu, un cap de vacă pe corpul unei oi.
Arheologii susțin că gropile au reprezentat sacrificii de animale pentru zeii lor, oferind noi informații despre activitatea ceremonială și credințele religioase ale locuitorilor.
„Siturile din Dorset sunt unice”
„Am găsit o groapă în care se aflau mai multe obiecte. Siturile din Dorset din epoca târzie a fierului sunt unice, deoarece comunitățile de aici își îngropau morții în cimitire definite. În alte părți ale țării, aceștia ar fi fost fie incinerați, fie aruncați în râuri, dar în Dorset se pare că au procedat destul de diferit”, a declarat Dr. Miles Russell de la Universitatea din Bournemouth.
Oasele umane vor fi trimise la Universitatea Bournemouth pentru analize suplimentare înainte de a fi reîngropate.
Echipa plănuiește să cerceteze și să scaneze zona din East Dorset pentru a găsi alte urme de locuire care ar putea dezvălui mai multe secrete despre viața în Marea Britanie preromană.
Vă recomandăm să mai citiți și:
Craniile umane, rămase în urma sacrificiilor rituale, erau expuse public în urmă cu 1.000 de ani
Artefacte mayaşe folosite în sacrificii rituale, descoperite pe fundul unui lac sacru
O piramidă masivă, un oraş pierdut şi sacrificii umane antice au fost descoperite în China
Descoperire şocantă la ”Stonehenge-ul germanilor”. Prezintă semne ale unor sacrificii ritualice