Cele mai vechi clădiri ale Emiratelor Arabe Unite, descoperite în urma unor noi săpături arheologice
Arheologii de la Departamentul de Cultură și Turism din Abu Dhabi (DCT Abu Dhabi) au descoperit cele mai vechi clădiri din Emiratele Arabe Unite și din regiune, datând de mai bine de 8.500 de ani.
Aceste clădiri din Emiratele Arabe Unite au fost descoperite pe mica insulă Ghagha, unde cercetătorii au găsit mai multe structuri datate folosind o analiză de carbon-14 pe bucăți de cărbune găsite in situ, care plasează așezarea aproximativ în anii 6500 î.Hr.
Structurile sunt de formă circulară și sunt realizate din piatră locală, care s-a păstrat până la o înălțime de aproape un metru. Așezarea era probabil permanentă, bazându-se pe strângerea de resurse din mare și pe vânătoare, dovadă fiind descoperirea vârfurilor de săgeți din piatră fin lucrate, notează un comunicat de presă al DCT Abu Dhabi.
Cele mai vechi clădiri din Emiratele Arabe Unite sunt mai vechi decât s-a crezut inițial
Anterior se credea că primele așezări din regiune au fost stabilite în perioada neolitică, ca urmare a comerțului maritim pe distanțe lungi; totuși descoperirea de pe insula Ghagha a demonstrat că așezările neolitice au existat înainte de începerea comerțului și au fost, în schimb, un rezultat al condițiilor economice și de mediu locale, ducând în cele din urmă la ceea ce sunt astăzi Emiratele Arabe Unite.
Până la săpăturile de la Ghagha, cele mai vechi structuri cunoscute din Emiratele Arabe Unite au fost găsite pe insula Marawah, tot în largul coastei Abu Dhabi.
Inovația, sustenabilitatea și rezistența, parte din ADN
Împreună cu dovezile de la Marawah, noile dovezi de la Ghagha indică faptul că insulele Abu Dhabi au fost un punct central pentru inovare, dar și pentru așezările umane în timpul perioadei neolitice, o perioadă de schimbări fundamentale în cea mai mare parte a lumii antice.
„Descoperirile de pe insula Ghagha evidențiază faptul că inovația, sustenabilitatea și rezistența fac parte din ADN-ul locuitorilor acestei regiuni de mii de ani”, a precizat ES Mohamed Al Mubarak, președintele DCT Abu Dhabi.
Vă recomandăm să citiți și:
Cele mai vechi frunze de ceai preparate au fost găsite într-un mormânt regal
Cel mai mare tezaur de argint roman, găsit în Augsburg
Orașul scufundat Thonis-Heracleion își dezvăluie comorile ascunse sub apă mai bine de 2.000 de ani
Cum au ajuns zeci de bărbați, femei și copii în același mormânt comun în urmă cu 6.200 de ani