Un scorpion de mare cu o lungime de 1 metru cutreiera mările în ceea ce este acum China, în urmă cu 435 de milioane de ani, folosindu-și brațele uriașe și spinoase pentru a prinde prada în capcană.
Arheologii au descoperit recent rămășițele acestui scorpion (Terropterus xiushanensis), care era un eurypterid, un artropod antic înrudit cu arahnidele și crabii-potcoavă din zilele noastre. Studiul a fost publicat în jurnalul Science Bulletin.
Brațele sale spinoase „ar fi fost folosite pentru prinderea prăzii”, a spus Bo Wang, unul dintre autorii studiului, de la Institutul Nanjing de Geologie și Paleontologie și Centrul pentru Excelența Vieții și a Mediului-Paleo din cadrul Academiei de Științe din China.
Bestia terifiantă a trăit în timpul perioadei Silurian, în urmă cu aproximativ 443,8 și 419,2 milioane de ani. În acest timp, scorpionii ar fi fost prădătorii alfa în habitatele lor subacvatice, atacând pe neașteptate peștii și moluștele.
Eurypteridele aveau diverse mărimi, cea mai mică fiind de dimensiunea unei mâini umane și cea mai mare având dimensiunea unui om adult. Noua specie, T. xiushanensis, este prima descoperită care aparține de familia Mixopteriade în ultimii 80 de ani, au spus cercetătorii, potrivit Live Science.
„Cunoașterea noastră în privința acestor animale bizare este limitată la doar patru specii din două genuri în urmă cu 80 de ani: Mixopterus kiaeri din Norvegia, Mixopterus multispinosus din New York, Mixopterus simonsoni din Estonia și Lanarkopterus dolichoschelus din Scoția”, au explicat Wang și colegii săi.
T. xiushanensis este, de asemenea, primul mixtopterid descoperit în ceea ce ar fi fost supercontinentul Gondwana, care s-a format după ce supercontinentul mai mare Pangeea s-a rupt în două.
Brazilia este invadată de scorpioni veninoşi, fără o posibilitate reală de rezolvare a infestării
Creierul incredibil al sepiilor ascunde amintiri care nu par să dispară niciodată