Structuri din perioada romană, descoperite în Elveția
Arheologii sunt de părere că locuința datează din secolele III-V ale erei noastre.
Arheologii care au excavat locul unui nou bloc de apartamente din Brig-Glis, din Elveția, au descoperit rămășițe de clădiri din epoca romană neașteptat de mari și semnificative din punct de vedere arhitectural.
Pe o suprafață de aproape 800 de metri pătrați, echipa a descoperit rămășițele a două clădiri și a unui cuptor comercial. Fragmente de vase de ceramică din nordul Galiei datează clădirile între secolele III și V, notează The History Blog.
O descoperire impresionantă
Cea mai mare dintre cele două clădiri avea ziduri din piatră și mortar, iar excavațiile au dus la identificarea unei secțiuni de aproximativ zece metri, ceea ce înseamnă că clădirea avea o dimensiune excepțională pentru era și spațiul geografic în care au fost construită.
Arheologii explică faptul că aceasta se extinde dincolo de perimetrul sitului în care ei lucrează. Aceasta este doar a doua structură de zidărie romană găsită vreodată în Cantonul Haut-Valais, prima a fost un sanctuar foarte mic descoperit în timpul construcției de autostrăzi din apropiere.
A doua clădire are o suprafață de peste 40 de metri pătrați și avea ziduri din piatră construite fără mortar. O clădire din lut și lemn atașată la acesta adăposteau un cuptor folosit la producerea varului. Arheologii cred că clădirile nou descoperite erau dependințe agricole și atelierele unor artizani asociate cu o mică așezare care a crescut pe un drum construit de către Imperiul Roman. Mărimea, arhitectura structurilor și calitatea ceramicii importate găsite acolo indică faptul că zona a fost mult mai romanizată decât se realizase anterior.
Citește și:
Arheologii au descoperit o monedă romană foarte rară a unui împărat roman uzurpator
O comoară romană unică a fost descoperită de arheologi în nordul Italiei