Arheologii au identificat rămășițele a peste 1.500 de persoane.
Rămășițele a peste 1.500 de persoane din secolul al XIX-lea au fost descoperite într-un cimitir istoric din Osaka. Acesta este cel mai mare număr de morminte descoperite vreodată într-un singur loc din oraș. Orașul desfășoară săpături arheologice pe șantiere încă din 1991. Cel mai recent sondaj arheologic s-a concentrat pe capătul estic al cimitirului, din cauza unei extinderi planificate a gării Osaka.
Situl a fost cunoscut cândva sub numele de Umeda Haka și a fost unul dintre cele șapte cimitire importante din orașul Osaka. A fost activ din perioada Edo (1603-1868) până în epoca Meiji (1868-1912), notează The History Blog.
Arheologii au descoperit un zid de piatră, marcat pe o hartă din 1890, care formează limita de est a cimitirului și o parte mai extinsă din zidul care se întinde pe axa nord-sud care a fost excavat pentru prima dată în 2016-2017.
Arheologii au descoperit un zid de piatră, marcat pe o hartă din 1890, care formează limita de est a cimitirului și o parte mai extinsă din zidul care se întinde pe axa nord-sud care a fost excavat pentru prima dată în 2016-2017. La nordul zidului de piatră se aflau sute de morminte simple. Cei decedați au fost îngropați în gropi puțin adânci și acoperiți cu aproximativ un metru de sol. Au fost identificate mai multe schelete unul peste altul, posibile victime ale unei epidemii care au fost îngropate rapid.
Au fost identificate o serie de leziuni la extremitățile victimelor, care ar putea indica ceea ce i-a ucis. Sifilisul este cea mai probabilă cauză, deoarece se știa că acesta era răspândit în centrele urbane nipone în perioada târzie Edo, începutul perioadei Meiji.
În secțiunea sudică a cimitirului, echipa de arheologi a dezgropat o clădire mare dreptunghiulară cu fundație din piatră. Piatra de temelie a fost așezată într-un șanț care a fost umplut cu cenușă osoasă. Scopul său nu este clar, dar arheologii cred că poate a fost un osuar. Pe laturile de nord și de sud ale clădirii se află o grupare densă de morminte care includ sicrie de lemn închise și containere circulare deschise precum butoaiele.
Artefactele găsite în mormintele acestui cimitir includ mărgele de rugăciune,numite juzudama, piepteni, păpuși de lut și rokusenmon, un set de șase monede folosite pentru a trece trecerea peste râu în viața de apoi, cenușă rezultată din incinerări.
Cercetătorii consideră că acest cimitir a fost folosit de oamenii de rând care locuiau în afara castelului Osaka. Vârsta medie a decesului a fost în jur de 30 de ani, iar rămășițele a mai multor copii au fost găsite acolo. Arheologii speră că analiza oaselor și a artefactelor funerare ale locuitorilor de rând din Osaka, care au fost grav neglijați în registrele istorice, o să ofere mai multe detalii despre aceștia.
Rămăşiţele primului englez care a ajuns în Japonia identificate după 400 de ani
O nouă descoperire importantă în Egipt: 83 de morminte faraonice
Un vas cu vin vechi de 2.200 de ani a fost descoperit într-un mormânt din China