Cum arăta celebra Ella Harper? Boala teribilă care o făcea să semene cu o cămilă
Aceasta a suferit de o condiție medicală care îi făcea genunchii să fie întorși în spate.
Ella Harper, cunoscută și sub numele de „Femeia-cămilă”, s-a născut în Hendersonville, Tennessee, Statele din Unite ale Americii, și a fost cunoscută din cauza unei malformații ortopedice, genu recurvatum . Această condiție medicală face ca genunchii unei persoane să fie întorși la spate, notează The Human Marvels.
Ella a s-a născut în anul 1870 și după cum spun unele surse aceasta a avut un frate geamăn care ar fi murit la scurt timp. În anul 1886, aceasta a devenit atracția centrală a Nickel Plate Circus, deținut de către . H. Harris.
Atracția principală a circului
În timpul spectacolelor, Ella era prezentată împreună cu o cămilă pentru a atrage și mai mult atenția la malformația acesteia. Ziarele din perioadă o numeau chiar „cea mai minunată ciudățenie de la facerea lumii”.
„Sunt numită femeia-cămilă, pentru că genunchii mei sunt întorși invers. Pot să mă plimb cel mai bine pe mâini și picioare în timp ce mă vedeți în imagine. Am călătorit considerabil cu spectacolele în ultimii patru ani și acum intenționez să renunț și să merg la școală și să mă pregătesc pentru o altă ocupație”, a declarat Ella Harper într-un interviu.
O nouă viață
După anul 1886, istoricii au găsit puține detalii despre viața Ellei, totuși, un genealog a reușit să afle mai multe detalii despre viața acesteia după ce s-a retras din lumea spectacolului.
În 28 iunie 1905, Ella s-a căsătorit cu Robert L. Savely, profesor de școală primară, devenit ulterior contabilul unei companii furnizoare de produse pentru fotografii. Recensământul din 1910 arată că cei doi au locuit în Nashville, alături de mama Ellei, și că cuplul adoptase un copil de trei ani.
Ella Harper a murit în 19 decembrie 1921, în Nashville, Tennessee și a fost înmormântată în cimitirul Spring Hill, alături de alți membrii ai familiei sale.
Informațiile din articol provin din cartea We Who Are Not As Others, scrisă de către Daniel P. Mannix.
Citește și:
Povestea fraţilor siamezi care s-au căsătorit cu două surori şi au avut 22 de copii