Cercetătorii sunt de părere că acest mormânt datează din intervalul 100 î.e.n. – 300 e.n., notează The History Blog.
Situl arheologic din provincia Dibba a fost descoperit de către arheologii din Oman în anul 2012, iar în 2013 Ministerul patrimoniului şi Culturii a invitat o misiune arheologică din Italia să continue excavaţiile. Aceştia au descoperit un compex funerar format din două morminte comune şi o serie de gropi care au fost folosite în riturile funerare. Cele două morminte comune au fost folosite din Epoca Târzie a Bronzului până la începutul perioadei pre-islamice.
Începând cu anul 2013, arheologii au descoperit aproximativ 200 de schelete, peste 3.500 de artefacte şi peste 5.000 de mărgele din unul dintre cele două morminte comune, numit LCG1. În timp ce din cel de al doilea mormânt, LCG2, au fost excavate peste 3.000 de obiecte, dar excavaţiile continuă.
Sultan bin Saif Al Bakri, directorul agenţiei din Oamn care se ocupă de administrarea artefactelor, explică: „Acest colier este cel de al doilea pe care l-am găsit în acest sit, unde am găsit anterior o amuletă a civilizaţiilor care îşi au originea în Irak, sub forma unei pietre inscripţionate cu numele cuneiform [Gula], divinitatea vindecării în civilizaţia mezopotamiană. Această amuletă era folosită pentru cei decedaţi”.
Citeşte şi: