Un tunel închis în vremea sultanului Suleyman Magnificul a fost descoperit în Bulgaria. Ce se întâmpla în el
În districtul Plodviv din Bulgaria, arheologii au descoperit rămăşiţele unui tunel de 40 de metri despre care au teoretizat că acesta a fost fost folosit pentru transportarea animalelor de povară furate. Din analiza unor artefacte găsite în pâmântul folosit pentru a sigila acest tunel, arheologii au ajuns la concluzia că această acţiune a avut loc în secolul XVI, în timpul domniei lui Suleyman Magnificul, notează Archeology.org.
Echipa condusă de către arheologul Kostadin Kisyov, de la Muzeul Plodviv, a descoperit că cei care au sigilat tunelul au pierdut acolo o monedă emisă în timpul domniei lui Suleyman Magnificul şi alte două emise înaintea domniei acestuia.
Din studierea interiorului tunelului, arheologii au descoperit urme de fum pe pereţii acestuia, semn că cei care l-au folosit înainte de sigiliare foloseau torţe atunci când transportau animalele furate.
Stilul arhitectural folosit în construcţia tunelului este asemănător cu cel folosit pentru monumentele funerare din Orientul Mijlociu din secolul III al erei noastre. Pornind de la similitudinile dintre tunel şi alte morminte din zone precum Petra sau Palmyra, precum şi de la mărimea monumentului, arheologii au teoretizat că acesta era din vremea împăratului roman Filip Arabul, care a domnit între 224 şi 249 era noastră sau unuia dintre apropiaţii acestuia care a administrat Tracia în numele său.
Citeşte şi: