Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de restaurare a celebrei biserici, potrivit anunţului făcut recent de Ziad al-Bandak, şeful comitetului însărcinat cu restaurarea. Cristelniţa care ar data din secolul VI sau VII a stat ascunsă într-un alt baptisteriu mai vechi, potrivit Live Science.
Potrivit lui al-Bandak, baptisteriul nou descoperit pare să fie făcut din acelaşi tip de piatră precum coloanele bisericii, ceea ce înseamnă că ar putea să fie chiar mai vechi, din aceeaşi perioadă în care a apărut biserica, respectiv secolul IV.
Foarte puţine detalii despre noua descoperire sunt disponibile în prezent, însă aceasta este analizată de experţi de la Ministerul palestinian al Turismului şi Antichităţilor.
Biserica Naşterea Domnului a intrat în renovare în 2013 şi s-a dovediat un izvor de artefacte, incluzând un mozaic al unui înger din perioada bizantină, descoperit de cercetători italieni în 2016.
Construită începând cu anul 326, la ordinul împăratului Constantin şi a mamei sale Elena, biserica ar fi fost ridicată pe vârful grotei care a fost considerată, din secolul II, locul naşterii lui Iisus Hristos. Biserica a rămas deschisă pe timpul lucrărilor de renovare, atrăgând mulţi pelerini şi turişti din întreaga lume.
Vă recomandăm să citiţi şi:
Calendarul creştin este greşit. Iisus nu s-a născut când se crede
Fenomenul astronomic ce a dus la apariţia ”Stelei din Betleem”