Rămăşiţe misterioase uriaşe ale unui Triceratops, rivalul celebru al lui T-rex, descoperite în SUA
Fosilele dinozaurului au fost găsite luna trecută pe un şantier de construcţii din Colorado.
Un os din membre şi mai multe coaste au fost primele fosile pe care paleontologii le-au descoperit, aceştia afirmând că rămăşiţele ar aparţine unui dinozaur cu coarne. Într-o declaraţie citată de Fox News, reprezentanţi ai Muzeului Denver de Natură şi Ştiinţă au afirmat că fosilele au fost găsite într-un strat de rocă ce datează între 66 şi 68 de milioane de ani în urmă. Acestea aparţin unui specimen adult de Triceratops care ar fi măsurat circa 9 metri şi ar fi cântărit până la 5,8 tone.
În 2017 un craniu fosilizat de Torosaurus, un alt dinozaur erbivor, a fost găsit pe un şantier de construcţii din Thornton, Colorado.
Animale erbivore, dinozaurii Triceratops ((rivalii clasici ai lui T-rex) au trăit în era Mezozoica, în Cretacicul Târziu, în urmă cu 68 – 65 de milioane de ani, în ceea ce este acum America de Nord. A fost unul dintre ultimii dinozauri apăruţi înainte de dezastrul de la sfârşitul Cretacicului care a dus la dispariţia lor.
Reprezentarea grafică a unei confruntări dintre Tyrannosaurus rex (T-rex) şi Triceratops / Credit foto: 123RF
Triceratops aveau trei coarne, de unde şi numele pe care l-a primit. Masculii aveau un corn vertical pe nas, iar femelele aveau cornul nazal în poziţie orizontală.
Vă recomandăm să citiţi şi: