Capul perfect conservat al unui lup a fost descoperit în Siberia

20 06. 2019, 09:06

Capul unui lup, care a trăit în urmă cu 40.000 de ani, a fost descoperit de către oamenii de ştiinţă ai Academiei Ruse de Ştiinţe  în regiunea Yakutia din Siberia, notează Phys.com.

Valery Plotnikov, unul dintre cei implicaţi în descoperire, a declarat că capul de lup aparţinea unui animal care făcea parte dintr-o  subspecie de lup care a trăit într-un interval asemănător cu mamuţii. De asemenea, el a mai explicat că cele două specii au atins pragul de extincţie în aceeaşi perioadă.

În ceea ce priveşte animalul de la care provine capul, oamenii de ştiinţă au stabilit că provine de la un exemplar adult, care era cu 25% mai mare decât lupii actuali. Momentan, cercetătorii ruşi nu au putut stabili dacă capul provine de la o femelă sau de la un mascul.

 

Valery Plotnikov este de părere că această descoperire este unică până în acest moment. Până la descoperirea acestui cap, oamenii de ştiinţă reuşiseră să descopere doar cranii ale acestor lupi. 

Acest caz se diferenţiază prin faptul că este într-o stare perfectă pentru a fi cercetat, având atât blană, urechi şi chiar un creier care să poată fi studiate.

Citeşte şi:

Fenomen NEOBIŞNUIT pe o plajă din Siberia. Durează de două săptămâni şi se întind pe 18 km – VIDEO

Ar putea schimbările climatice să facă din Siberia o regiune mai primitoare pentru oameni?

Neobişnuitul mormânt al ”Omului Pasăre” din Siberia

Descoperire neaşteptată în Siberia! A hibernat timp de peste 40.000 de ani în permafrost, iar acum a revenit la viaţă