Arheologul Gabriel Prieto a descoperit mormântul comun în care se află scheletele a 132 de copii ce au trăit în urmă cu 1400-1450 de ani. El consideră că poporul Chimu ar fi apelat la acest tip de sacrificiu pentru a cere divinităţii să oprească fenomenele meteorologice devastatoare.
„Sacrificiile au fost făcute pentru ca zeii să oprească ploile şi inundaţiile devastatoare ce le afectau oraşul (construit în întregime din cărămizi de pământ) şi canalele de irigaţii”, a declarat Prieto, profesor de arheologie din cadrul Universităţii Naţionale din Trujillo. „Inundaţiile probabil le-au distrus câmpurile agricole”, a adăugat el.
Scheletele au fost descoperite într-un sit din apropiere de Huanchaco, un mic oraş din nord-vestul ţărmului din Peru. Unele dintre ruinele capitalei Chan Chan a poporului Chimu, se află încă în Huanchaco, scrie Fox News.
„Chimu nu erau un trib. Erau un imperiu, iar capitala Chan Chan conţinea palate, temple, cimitire, ateliere şi canale de irigaţii. Teritoriul se întindea pe mai bine de 997 de kilometri”, a declarat Prieto. Chimu, al doilea cel mai mare imperiu din străvechii Anzi, a fost cucerit, în cele din urmă, de către incaşi în 1470.
Vârstele copiilor descoperiţi în mormântul comun sunt cuprinse între 5 şi 14 ani. De asemenea, aceştia erau sacrificaţi prin împungerea unui cuţit în stern şi posibil extragerea inimii. Una dintre dovezile faptului că sacrificiul a fost realizat din cauza efectelor fenomenului El Nino este reflectată de noroiul uscat în care au fost îngropaţi copiii.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Sabii de sacrificiu, piramide si masti cu giuvaieruri in Marea Britanie
Cum a deservit sacrificiul uman inegalităţii sociale
Zece ritualuri religioase ŞOCANTE din istorie. Unele se mai practică şi astăzi
O piramidă masivă, un oraş pierdut şi sacrificii umane antice au fost descoperite în China