O mască funerară străveche ar putea face parte dintr-o comoară de 4 miliarde de dolari
Masca funerară străveche – ce ar avea o vechime de 10-12 mii de ani – a fost descoperită pe o plajă din Melbourne, conform declaraţiei fostului profesor din cadrul MIT, Mike Torres, ce caută comoara de peste 10 ani.
Conform Newsweek, compania Seafarer Exploration Corporation susţine că artefactele valoroase se aflau la bordul unei nave spaniole ce s-a scufundat în timpul uraganului din 1715, când naviga din Cuba în Spania. Exploratorii susţin că descoperirea comorii pierdute ar reprezenta cea mai mare descoperire arheologică a secolului, iar masca ar putea reprezenta indiciul ce va duce la localizarea ei.
„Există multiple exemple ale acesteia în întreaga lume”, a declarat Torres, ce consideră că masca este cea mai importantă descoperire a echipei din ultimii 10 ani.
Testele au arătat că masca a fost creată în mare parte din cupru, deşi conţine şi urme de aur, argint şi iridium – material regăsit în meteoriţi. Torres a afirmat că masca a fost luată de către spanioli dintr-un mormânt din Peru. „Pentru a conţine iridium, probabil că provenea dintr-un mormânt regal foarte important şi probabil era transportat în Spania ca un dar pentru regalitate”, a declarat el.
În cazul în care vor descoperi comoara, Torres şi echipa sa pot păstra aproximativ 80% din ea, iar restul va intra în posesia Floridei.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
O comoară străveche a fost descoperită în Kazahstan
O comoară romană unică a fost descoperită de arheologi în nordul Italiei
Povestea celui mai mare căutător de comori. Cum a descoperit 3 tone de aur în Oceanul Atlantic
Astronomii au găsit o adevărată comoară ascunsă într-un nor de praf cosmic