Descoperirea reprezintă o veche practică spirituală din era victoriană: obiecte obişnuite ascunse ca totemuri pentru protecţia locuinţelor sau a altor proprietăţi, scrie Atlas Obscura.
Se crede că piesele de şah, care datează din jurul anului 1850, au fost ascunse în momentul construirii hambarului. Construcţia a fost pentru adăpostirea animalelor şi făcea parte dintr-o fermă (Lincolnshire este un judeţ cunoscut pentru agricultură).
Adam Daubney, oficial al Consiliului din Lincolnshire, a precizat că a mai întâlnit astfel de cazuri, dar niciunul nu este chiar ca acesta.
„Deseori, primim relatări ale descoperirilor diferitelor obiecte în clădiri vechi, obiecte precum Biblii în miniatură, pantofi vechi, sticle care conţin păr şi chiar pisici mumificate. Acestea ne spun ceva despre superstiţiile şi credinţele comunităţilor rurale chiar şi de la începutul secolului al XVI-lea”, a precizat Daubney. De obicei, obiecte precum acestea se găsesc la marginea clădirilor (uşi, pereţi, podea, tavan), operând ca o „patrulă spirituală”, apărând graniţele locuinţei.
Credit foto: Consiliul Lincolnshire
De asemenea, Daubney susţine că alegerea celor două piese nu a fost întâmplătoare. În şah, regina are rolul de a proteja şi de a se sacrifica pentru rege, putând să o reprezinte pe Fecioara Maria, iar Nebunul, (în engleză i se spune episcop), care este reprezentat în piesă (imaginea de mai sus) drept un om cu mâinile împreunate în rugăciune, poate sugera „un simbol al puterii rugăciunii”, conform oficialului britanic.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Foiţe de aur cu vrăji de acum 2.000 de ani. ”Este o descoperire foarte importantă”