Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi, a precizat că mormintele au stiluri arhitecturale diferite. Waziri a mai adăugat şi că în morminte au fost descoperite rămăşiţe umane şi fragmente de vase de lut. De asemenea, pereţii sunt ornamentaţi cu picturi funerare, scrie Fox News.
Primul mormânt este realizat din gresie şi conţine o scară de 20 de trepte care duce la intrare, cu holul principal fiind pe direcţia est-vest.
Ayman Ashmawy, şeful Sectorului Egiptean de Antichităţi, a afirmat că al doilea mormânt este localizat pe latura estica a primului mormânt şi a fost realizat din chirpici, având „o scenă remarcabilă care ilustrează primele etape ale mumificării defunctului”, a explicat acesta.
Excavările au avut loc la situl arheologic Beir Al-Shaghala din Oaza Dakhla, din centrul Egiptului.
În ultimii ani, Egiptul a avut o campanie arheologică şi de promovare în media a descoperirilor extrem de intensă, în speranţa de a atrage vizitatori. Sectorul turismului a suferit enorm ca urmare a instabilităţii politice şi sociale din ţară în ultimul deceniu. Astfel că Egiptul continuă să surprindă prin bogăţia istorică.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Descoperire de excepţie în Egipt într-un complex funerar. ”Poate fi numită o senzaţie”
O statuie remarcabilă a unui sfinx a fost descoperită în Egipt