Chiar şi în timpul imperiului Roman, meciurile de wrestling erau aranjate
Se pare că meciurile de wrestling erau predeterminate chiar din perioada Imperiului Roman. Conform Vintage News, wrestling-ul a fost un sport popular chiar din perioada Olimpiadelor. Conducătorii din Grecia antică erau împătimiţi ai sportului în care aversarii trebuiau să se lupte în noroi pentru victorie.
În acea perioadă, wrestlerii nu puteau să atingă picioarele oponentului sau să-i pună piedică. Nu existau perioade de pauză şi pentru a câştiga trebuia ca oponentul să cadă pe spate de trei ori. Romanii au schimbat puţin regulile sportului şi şi-au denumit propria versiune Orthia Pale.
În cadrul versiunii romane, sportul era împărţit în două etape: partea în care se luptau în picioare şi cea în care se luptau pe jos. Meciul se încheia în momentul în care unul dintre competitori ceda şi recunoştea că a fost învins.
Stilul greco-roman de wrestling continuă să fie folosit şi în prezent. Wrestlerii din trecut obişnuiau să-şi acopere corpul cu ulei şi praf pentru a se pregăti de luptă. Sportul nu era utilizat doar ca sursă de distracţie, ci şi ca o rutină de antrenament pentru soldaţii armatei romane. De asemenea, un document descoperit de specialişti în timpul excavărilor din 1903-1904 arată că doi luptători au aranjat lupta ce avea să încheie cea de-a 138-a competiţie din Antinopolis, Egipt.
Tatăl unuia dintre băieţi, numit Nicantinous, a fost de acord să-l mituiască pe adversar, pe care îl chema Demetrius. În înţelegere, Demetrius trebuia să piardă intenţionat pentru a primi „800 de drahme”. O clauză din contract sugera că Demetrius va primi banii chiar dacă juriul îşi dădea seama că meciul este aranjat.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Femeile Romei antice. La 12 ani se măritau forţat, iar educaţia lor se încheia într-un anumit punct
Viaţa în Roma antică nu a fost nicidecum atât de splendidă. ”Demonii” din celebrele băi romane