Scheletul unui leu cu marsupiu, ce a trăit în urmă cu 50.000 de ani, a fost descoperit în Australia
Fosilele descoperite recent sugerează că leul cu marsupiu, Thylacoleo carnifex, era un prădător ce se baza atât pe prinderea vânatului prin ambuscadă, dar şi pe urmărit.
Conform Live Science, animalul avea o coadă lungă şi musculară ce o putea folosi atunci când se căţără, la fel ca animalele cu marsupiu din prezent. Deşi scheletul oferă detalii privind modul de locomoţie al animalului, acestea nu erau indicii cu privire la comportamentul leului cu marsupiu. „Sunt multe animale ce au capacităţi care nu reies din structura lor osoasă”, a declarat Robin Beck din cadrul Universităţii din Salford.
Credit: Roderick Wells et al., 2018
În ciuda numelui său, creatura nu este un leu, ci un marsupial ce cântărea aproximativ 100 de kilograme. De asemenea, acesta este considerat cel mai mare marsupial carnivor. „Este un animal tare ciudat, are o dantură stranie. Molarii sunt la fel ca cei ai carnivorelor din prezent, dar nu are canini mari. Se pare că-şi utiliza incisivi pentru a omorî prada”, a declarat Beck.
Animalul ce a trăit în Pleistocen, în urmă cu 50.000 de ani, a fost descris iniţial în 1859. În acel moment, bucăţi din craniu şi mandibulă au fost găsite în lacul Colongulac din Australia. Fosila din prezent a fost descoperită în peştera Komatsu din sudul Australiei.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Tigrii tasmanieni nu-şi meritau reputaţia de ucigaşi de oi, arată un nou studiu
O creatură cu aspect de şoarece este strămoşul omului
Lup marsupial/tigru tasmanian: noi dezvăluiri despre o specie dispărută