Hugh Willmott, din cadrul Universităţii Sheffield, a afirmat că „această femeie purta coliere realizate din sute de piese din chihlimbar, sticlă şi cristal, utilizau obiecte de îngrijire personală precum pensetele, purtau poşete din material ce se deschideau cu unele din fildeş şi purtau broşe decorate”.
Specialistul a declarat descoperirea ca fiind rară în Lincolnshire, ce a fost cucerit de anglii după ce romanii au părăsit zona. Investigaţiile ulterioare asupra mormântului femeii, realizate cu ajutorul analizării izotopilor din dinţii şi oasele prelevate, dezvăluie că femeia a crescut în zona South Downs. „Acest lucru arată că obiectele descoperite proveneau de la distanţe mari”, a declarat Willmott. Fildeşul de elefant, de exemplu, provine din Africa Subsahariană care, după cum spune Willmott, ar fi putut fi adus chiar şi după Lună.
El susţine că pensetele ar fi fost utilizate pentru smulgerea părului, la fel ca în zilele noastre, după cum scrie The Guardian. „Avem această impresie că oamenii din Evul Mediu erau extrem de neîngrijiţi”, a declarat Willmott. „Eu cred că, în toate epocile, femeile şi bărbaţii au fost interesaţi de igiena personală”, a adăugat el.
Unul dintre cele mai impresionante morminte descoperite a fost cel al unei femei îngropate cu un copil pe braţul său stâng. Spre deosebire de cele ale femeilor, mormintele bărbaţilor conţineau săbii şi scuturi.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Un fermier din Grecia a descoperit din greşeală un mormânt antic ce avea şi o cameră ascunsăr?
O sabie de acum 2.300 de ani, în stare perfectă, descoperită într-un mormânt
Mormântul ”păstrătorului secretului” a fost descoperit în Egipt
Cel mai mic mormânt tracic, jefuit recent, a fost excavat de arheologi