Primele imagini cu interiorul unei maşinării Enigma, utilizată de nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

25 11. 2018, 09:06

This browser does not support the video element.

Cercetătorii au utilizat scanările cu raze X pentru a observa interiorul maşinăriei. Conform Mail Online, în total au fost realizate peste 1.500 de scanări ale maşinăriei Enigma construită la Berlin, în 1941. Aceasta este una dintre cele 274 despre care se ştie că ar fi supravieţuit războiului.

Maşinăriile Enigma au fost utilizate de forţele armate navale, aeriene şi terestre ale Germaniei pentru a trimite mesaje în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acestea utilizau o serie de rotoare complexe pentru a cripta mesajele prin schimbarea literelor cu ajutorul unui „cod secret”.

Codul a fost descifrat în 1941 de către matematicienii din cadrul Bletchley Park. Se crede că descoperirea lui Turing a scurtat războiul cu doi ani. Cercetătorii din cadrul Universităţii din Manchester au adus din nou în lumină maşinăria cu ajutorul tomografiilor cu raze X.

Toate imaginile au fost colectate şi utilizate pentru construirea unei replici 3D. „Obţinerea primelor imagini cu interiorul maşinăriei Enigma a necesitat peste 1.500 radiografii separate”, a declarat Philip Withers, profesor din cadrul Universităţii din Manchester.

După încheierea războiului, Winston Churchill a ordonat distrugerea tuturor maşinăriilor Enigma din Europa, pentru a păstra secretul tehnicii de descifrare în Bletchley Park. Doar câteva sute astfel de maşinări au supravieţuit. Maşinăriile originale utilizau trei rotori pentru a coda mesajul, mai târziu fiind adăugat al patrulea rotor pentru îmbunătăţirea securităţii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

”Detest America!” Aproape 150 de documente care aparţineau lui Alan Turing, geniul matematic şi părintele calculatorului care a descifrat codul Enigma al naziştilor, au fost descoperite din întâmplare

Maşina de criptare ,,Enigma,” utilizată de germani în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost vândută în România pentru suma de 45.000 de euro – FOTO

Mari oameni de ştiinţă ai Germaniei naziste ce au ajuns să lucreze pentru americani. Trecutul lor a fost curăţat pentru ”îmbunătăţirea vieţii oamenilor”

Alan Mathison Turing, geniul matematic şi părintele calculatorului care a descifrat celebrele coduri Enigma. Condamnarea pentru ”crima” de a fi homosexual i-a adus moartea la numai 42 de ani