În secolul XIX, rapoartele medicale arătau că una din şapte persoane murea din cauza tuberculozei. Conform Vintage News teoria germenilor a fost publicată iniţial în 1800, prin intermediul savanţilor precum Louis Pasteur. Fizicianul Rober Koch a fost cel ce a constribuit masiv la acest domeniu.
Atunci când ideea bacteriei şi a răspândirii acesteia au devenit reale, acestea au înlocuit credinţele anterioare privind afecţiunile ereditare. Un impact semnificativ asupra populaţiei masculine a fost reprezentat de îndepărtarea bărbilor. Părul facial are diferite conotaţii, de la cele religioase la cei ce doar doreau să aibă un aspect mai masculin.
Tuberculoza nu a ţinut cont de credinţele sau convenţiile fiecăruia, aşadar o piele fină a feţei a devenit esenţială. Straniu este că anterior barba era considerată o protectoare împotriva bolilor. În 1881, dr. Tom Robinson, un medic englez, încuraja bărbaţii să-şi lase părul facial să crească pentru a preveni apariţia bolilor.
De la începtul secolului XX, doar bărbaţii proaspăt bărbieriţi puteau mulge vacile sau livra laptele. Din acel moment, barba a început să fie considerată un lucru murdar şi chiar un pericol. În ultimii ani, barba a devenit, din nou, la modă.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Ce ascund bărbaţii care poartă barbă. Rezultatul unor studii efectuate pe 2.500 de oameni
Oamenii de ştiinţă au explicat de ce femeilor le plac bărbaţii cu barbă