Rămăşiţele oraşului străvechi unde au locuit primii prizonieri ce au supravieţuit Războiului Troian au fost descoperite
În cadrul unei declaraţii oficiale a ministerului se afirmă că excavările realizate din septembrie până în octombrie, în regiunea Peloponez, au dus la descoperirea „dovezilor existenţei oraşului străvechi” Tenea, considerat prima aşezare a prizonierilor Războiului Troian. Conform Mail Online, acesta a fost cunoscut până în prezent doar din textele vechi.
Printre descoperiri se numără ziduri, podele din lut, piatră şi marmură, obiecte din gospodărie ceramice şi peste 200 de monede ce datează din secolul IV î.Hr. De asemenea, printre rămăşiţe au fost descoperite şi două recipiente din ceramică în care se află rămăşiţele a doi fetuşi. Obiectele sunt neobişnuite deoarece vechii greci obişnuiau să-şi îngroape persoanele decedate în cimitire aflate în afara zidurilor oraşului.
Arheologul Elena Korka, ce a excavat zona încă din 2013, a afirmat că, până acum, echipa sa a săpat în zona cimitirelor din jurul oraşului. „Anul acesta am excavat şi părţi ale oraşului”, a declarat Korka.
Oraşul Tenea a supravieţuit asalturilor romanilor precum cel ce a distrus oraşul vecin Corint în 146 î.Hr. şi a înflorit sub conducerea romană. Se pare că cele mai mari distrugeri au avut loc în timpul unei invazii gotice de la sfârşitul secolului IV d.Hr. şi ar fi fost abandonat în timpul invaziilor slavice două secole mai târziu.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Ramasite umane din perioada razboiului troian?
Cele mai mari farse din istorie care au avut efecte puternice