Home » Istorie » Un fermier din Turcia a realizat, din întâmplare, ”cea mai interesantă descoperie arheologică din 2018”

Un fermier din Turcia a realizat, din întâmplare, ”cea mai interesantă descoperie arheologică din 2018”

Un fermier din Turcia a realizat, din întâmplare, ”cea mai interesantă descoperie arheologică din 2018”
Publicat: 20.10.2018
Un set de ustensile pentru tâmplărie, agricultură şi pentru realizarea altor unelte au fost descoperite întâmplător de către un fermier în zona sitului Alexandria Troas de pe coasta Egeei, în nord-vestul Turciei de astăzi.

Agricultorul a găsit un recipient mare din lut (pithos) care datează din secolul 5 sau 6 e.n., într-un câmp pe care îl deţine, care include şi o parte din zidul oraşului antic, scrie The History Blog.

Un astfel de vas ar fi fost deja o descoperire uimitoare. S-a dovedit însă şi mai fascinantă descoperirea din interiorul acesteia: unelte de agricultură, tâmplărie şi fabricarea altor unelte, realizate din bronz şi fier. Obiectele includ secere, greble, pluguri, fierăstraie şi altele.

Uneltele datează  din era romană târzie şi începutul erei bizantine.

Fondat în anul 306 î.e.n. sub numele de Antigonia troas, oraşul a fost redenumit  după Alexandru Macedon în 301 î.e.n., devenind un oraş-port prosper sub hegemonia Republicii şi Imperiului Roman. Maximul populaţiei a fost de circa 100.000, fiind un centru comercial important care făcea legătura între Asia mică şi Europa.

Importanţa sa a scăzut în timpul Imperiului Bizantin, dar a rămas suficient de semnificativ până la abandonarea sa undeva în Evul Mediu.

Erhan Oztepe. de la Universitatea Ankara, care conduce misiunea de excavare de la sit, a precizat că „este cea mai interesantă descoperire arheologică din 2018. Uneltele din bronz şi fier ne arată aspecte despre economia şi activităţile oraşului antic”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un fermier din Irlanda a realizat, din greşeală, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice de pe insula britanică

Un grup de cercetători a găsit un set de unelte din lemn vechi de 90.000 de ani. Descoperirea, aparent banală, s-a dovedit a fi mult mai spectaculoasă

11 descoperiri arheologice care dovedesc că trecutul încă deţine multe secrete

Noi descoperiri arheologice scot la iveală informaţii fascinante despre istoria Oraşului Interzis – FOTO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase