Home » Istorie » Descoperire şocantă la ”Stonehenge-ul germanilor”. Prezintă semne ale unor sacrificii ritualice

Descoperire şocantă la ”Stonehenge-ul germanilor”. Prezintă semne ale unor sacrificii ritualice

Descoperire şocantă la ”Stonehenge-ul germanilor”. Prezintă semne ale unor sacrificii ritualice
Publicat: 08.07.2018
Oasele rupte ale unor femei, copii şi adolescenţi au fost descoperite recent într-un sit arheologic cunoscut cu denumirea de ,,Stonehenge-ul germanilor''. Acesta ar putea oferi informaţii despre sacrificiile umane practicate în Epoca Bronzului, în Europa.

Ultimele clipe ale victimelor se pare că au fost extrem de violente, conform dovezilor: membre amputate, coaste rupte şi traumatisme craniene, informează History

În cadrul noului studiu realizat de Andre Spatzier şi Francois Bertemes, sunt prezentate cele mai recente descoperiri din cadrul monumentului Pommelte. Acesta este considerat primul monument dedicat sacrificiilor realizat în Europa centrală. Datorită amplasării sale, orientată astrologic, Pommelte a fost comparată deseori cu monumentul Stonhenge al britanicilor. 

Utilizat timp de 300 de ani, în timpul tranziţiei de la Neolitic la Epoca Bronzului, Pommelte este alcătuit din cercuri concentrice în care se găsesc şanţuri şi gropi. Corpurile dezmembrate au fost descoperite în poziţii ce arată că au fost supuse unor ritualuri. Printre rămăşiţe au mai fost descoperite şi fragmente de cermică, vase, fragmente de oase ce aparţin animalelor şi lame ale topoarelor.

Autorii studiului nu elimină posibilitatea ca dovezile să fi aparţinut de fapt unui atac sau raid al unui alt grup. Însă, deoarece printre victime nu a fost descoperit niciun bărbat, iar corpurile au fost îngropate cu obiecte ritualice, cei doi autori ai studiului consideră că acestea au fost „morminte asociate activităţilor ritualice”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase