Străvechii egipteni erau de 100 de ori mai puţin predispuşi la dezvoltarea cancerului decât oamenii din prezent

02 07. 2018, 18:00

Arheologii au descoperit 1.087 de schelete ce au fost îngropate în urmă cu 1.500 şi 3.000 de ani în Dakhleh din Egipt. Însă,  conform Tech Times, doar şase dintre aceste schelete prezentau urme de cancer.

Având în vedere leziunile descoperite pe schelete, cercetătorii au putut determina tipul de cancer pe care l-a avut fiecare persoană. Unele persoane aveau forme de cancer asociate virusului HPV. Două dintre schelete ce au aparţinut unor femei tinere au dezvoltat cancer de col uterin, iar un bărbat prezenta urme ale cancerului testicular. 

Aceste tipuri de cancer apar atunci când persoana ajunge în prima perioadă a vieţii de adult. O altă femeie identificată avea cancer ovarian, mamar şi colorectal. De asemenea, un bărbat în vârstă ar fi avut cancer rectal, iar un copil din grup ar fi avut leucemie acută. Tratamentele pentru cancer nu erau la fel de avansate precum cele din prezent. 

„Nu avem indicii privind tratamentele specifice pentru cancer pe care le utilizau doarece practic nu ştiau ce este cancerul”, a declarat antropologul El Molto. 

Specialiştii s-au bazat pe urmele de pe oase pentru a identifica ce indivizi aveau cancer. În total, şase dintre cele 1.087 de schelete prezentau semnalmente ale cancerului. Conform specialiştilor, rata de cancer din Egiptul antic era mult mai scăzută decât cea din societăţile moderne ce ajungea la 500 de cazuri la fiecare 1.000 de persoane. Ceea ce înseamnă că persoanele din Egipt erau de 100 de ori mai puţin predispuse să dezvolte cancer decât oamenii din prezent. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Cum au fost construite piramidele din Egipt? Cercetătorii au descifrat noi detalii
 
Cum se vede lumea de pe Marea Piramidă din Giza? Turiştii ruşi s-au strecurat noaptea pentru a afla (GALERIE FOTO)
 
În Valea Regilor din Egipt a fost descoperit mormântul unei cântăreţe de acum 3.000 de ani
 
A fost descoperită o sculptură misterioasă care reprezintă un cap al unui rege israelian din perioada biblică