Home » Istorie » Clarvăzători şi război astrologic. Situaţii în care naziştii au încercat să folosească puterile supranaturale

Clarvăzători şi război astrologic. Situaţii în care naziştii au încercat să folosească puterile supranaturale

Clarvăzători şi război astrologic. Situaţii în care naziştii au încercat să folosească puterile supranaturale
Publicat: 15.08.2018
În cazul naziştilor, sau cel puţin a unora dintre ei, expresia „scopul scuză mijloacele” a devenit tema principală. În acest caz, nu este vorba despre epurarea unei anumite părţi din populaţie, ci despre ceva mult mai inofensiv. Arma „secretă”, dar perfect nefuncţională, a fost puterea magică.

Hitler a angajat un om pentru a detecta evrei în mod magic

Imediat cupă terminarea Primului Război mondial, Hitler s-a împrietenit cu un doctor pe nume Wilhelm Gutberlet care îşi folosea puterile „mistice şi secrete” pentru a detecta evrei, scrie Listverse.

Este de la sine înţeles că acesta a devenit printre apropiaţii lui Hitler de la începutul formării mişcării naziste, fiind, înainte de Joseph Goebbels, omul principal din spatele maşinii de propagandă a Partidului Naţional Socialist.

Clarvăzătorul evreu angajat de Hitler pentru a prezice viitorul

Este clar că în acest caz, Hitler nu a fost ajutat de Gutberlet. Chiar înainte de a devenit cancelar, în ianuarie 1933, Adolf Hitler a vizitat un clarvăzător pe nume Erik Jan Hanussen pentru a-i prezice viitorul. Acesta din urmă a văzut ascensiunea fuhrer-ului, dar exista un obstacol în drum. Hanussen i-a promis lui Hitler că îl va ajuta cu incantaţii magice pentru a-i asigura succesul.

Hitler nu ştia că Hanussen era evreu, dar Hanussen ştia aversiunea viitorului cancelar pentru evrei; dar a considerat că ar putea scoate antisemitismul din fuhrer. „Hitler are nevoie de prietenie pentru a vedea că sunt oameni buni peste tot”, afirma acesta.

Războiul astrologic dintre germani şi britanici

Partidul nazist l-a angajat pe Karl Ernst Krafft, un astrolog de origine elveţiană, după ce acesta a prezis că va exista o tentativă de asasinare a lui Hitler.

Acesta nu a ajutat foarte mult decât ca măsluirea prezicerilor lui Nostradamus într-o manieră în care să se înţeleagă că Al Treilea Reich va câştiga războiul.

Totuşi, britanicii au decis să angajeze un astrolog pentru a-l contracara. Astfel, cele două armate s-au trezit într-un concurs de cine citeşte în stele mai bine.

Profeţia lui Dietrich Eckart: Hitler era Mesia german

Eckart a fost mentorul lui Hitler, iar acesta din urmă a construit monumente în onoarea sa şi chiar i-a dedicat cartea Mein Kampf. Probabil cel mai important element în toate acestea era că Eckart l-a numit pe Hitler noul Mesia.

La fel ca mulţi alţi nazişti, Eckart făcea parte din Societatea Thule, un grup german cu o pasiune pentru ocultism, de aici şi ideea că Germania va da naştere unui mesia arian care îi va conduce către „tărâmul promis”.

Teoria creaţiei văzută într-un vis

Aşa cum s-a văzut în punctul anterior, orice ideologie sau religie (sau o combinaţie dintre cele două) îşi imaginează o lume unde „curge lapte şi miere”; împlinirea aceasta fiind plasată undeva într-un viitor mai mult sau mai puţin abstract. De asemenea, trebuie ştiut cum a început totul.

Hanns Horbiger a creat teoria conform căreia două stele au intrat în coliziune acum mii de ani, care au trimis în spaţiu o cantitate însemnată de gheaţă. Au numit-o Teoria Lumii de Gheaţă, iar fondatorul a avut cea mai bună metodă la dispoziţie: a visat-o!

Acesta a mai observat că Luna este din gheaţă (nu este). După ce s-a trezit, a susţinut că Newton a greşit cu privire la gravitaţie.

Ca multe alte teorii „ştiinţifice”, aceasta a fost promovată în scopuri politice mai ales deoarece contrazicea ceea ce ei numeau „ştiinţă evreiască”.

Proiectul SP folosea penduluri magice pentru a detecta nave de război

În Berlin, exista un birou secret cu literele SP pe uşă, ceea ce însemna „pendul sideral”. În încăpere, naziştii încercau să găsească nave de război inamice cu ajutorul pendulului.

Demersul era ca răspuns a proiectului britanic similar, sau cel puţin aşa credeau naziştii. În realitate, Aliaţii au spart codul Enigma şi puteau asculta mesajele codificate.

Heinrich Himmler credea că putea să vadă în viitor

Conform lui Wilhelm Wulff, astrologul personal al lui Himmler (da, avea aşa ceva), acesta din urmă credea despre propria persoană că are capacităţi supranaturale.

Himmler nu lua o decizie înainte de a consulta poziţia stelelor şi a lunii. Fiecare decizie majoră pe care a dat-o armatelor naziste era bazată pe astrologie. E timpul să mai adăugăm (încă) un motiv care a dus la înfrângerea germanilor.

În mod ironic, Himmler a interzis astrologia în Germania, dar nu pentru motivul evident că nu funcţiona şi că era văzută ca o pseudo-ştiinţă, ci dimpotrivă, pentru că o credea mult prea puternică. „Nu putem permite altora să se ocupe cu astrologia. Trebuie să rămână privilegium singulorum’ în statul naţional-socialist şi nu pentru mase”.

Un ofiţer SS l-a convins pe Himmler că Iisus era german

Brigadefuhrer-ul SS, pe nume Karl Wiligut, avea unele idei bizare. Cultura germană, credea el, a început în 228.000 î.e.n., iar atunci erau trei sori, giganţi şi pitici. Iar Iisus era german cu numele real de Krist.

A fost omul perfect pentru Himmler pentru a-l ajuta la elaborarea unor proiecte mistice, precum Castelul Wewelsburg.

Rudolf Hess l-a trădat pe Hitler pentru că şase planete erau în Taur

Pe 10 mai 1941, Rudolf Hess a părăsit Germania nazistă şi a zburat în Scoţia pentru a cădea la pace cu guvernul britanic. A fost un act de înaltă trădare împotriva lui Hitler, iar oamenii din întreaga lume doreau să afle motivul.

Acesta era chiar mai ciudat decât credeau mulţi: aşa i-a spus un astrolog. Este lesne de înţeles că lucrurile nu au mers chiar atât de bine pe cât se aşteptau Hess şi astrologul său. Odată ajuns în Marea Britanie, a fost capturat şi ţinut în închisoare până la sfârşitul războiului; iar Hitler, în consecinţă, a interzis astrologii, ocultiştii şi alţii care se ocupau cu paranormalul.

Naziştii au angajat un medium pentru a-l găsi pe Mussolini

Chiar şi după prohibiţia lui Hitler, Himmler a continuat să-i angajeze. După ce serviciile secrete nu au reuşit să-l găsească pe dictatorul italian, Himmler a apelat la ocultiştii pe care i-a aruncat în închisoare şi le-a promis libertatea dacă îl vor găsi pe Mussolini.

Unul dintre aceştia a declarat că l-a găsit pe Mussolini pe o insulă la vest de Napoli, dar nimeni nu l-a ascultat. Într-un final, germanii l-au găsit printr-o metodă mai convenţională: interceptarea mesajelor radio. Când l-au eliberat pe Mussolini, lui Himmler nu i-a scăpat că unul dintre ocultişti a ghicit locaţia.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Una dintre cele mai puternice arme din istorie, creată de nazişti, a lăsat o urmă permanentă asupra mediului

Crăciunul lui Hitler: Cum au schimbat naziştii sărbătoarea în timpul celui de-Al Treilea Reich. ”Gândiţi practic, oferiţi sicrie”

Foametea sub ocupaţia nazistă a dus la găsirea remediului pentru o boală letală. Povestea doctorului-erou olandez care a fost aproape de câştigarea Premiului Nobel

Nava scufundată de către nazişti la numai opt ore după ce Marea Britanie a declarat război Germaniei, descoperită după 78 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase