Home » Istorie » Programul Muzeului Naţional de Istorie a României, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului

Programul Muzeului Naţional de Istorie a României, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului

Publicat: 31.05.2018
Copiii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces gratuit vineri, 1 iunie 2018, în interiorul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR).

Cu această ocazie – Ziua Internaţională a Copilului – în intervalul orar 10:00 – 13:00, se vor desfăşura ateliere educative şi de creaţie, la care participarea este, de asemenea, gratuită, se arată într-un comunicat de presă remis Descoperă.

Copiii care vor alege să petreacă timpul la muzeu şi să participle la ateliere vor afla povestea renumitelor statuete din lut descoperite la Cernavodă – Gânditorul şi Femeie şezând – simboluri ale civilizaţiei preistorice Hamangia. Concepute astfel încât să stimuleze curiozitatea, creativitatea şi imaginaţia micilor vizitatori, atelierele vor avea o parte teoretică, ce va conţine informaţii istorice, şi una practică, în care se vor realiza replici din carton ale statuetelor, precum şi un puzzle de podea cu imaginea acestora.

De asemenea, pot fi vizitate expoziţiile permanente Tezaurul Istoric, Lapidarium şi Copia Columnei lui Traian, precum şi cele temporare – „Ştefan cel Mare. Din istorie în veşnicie”, „Basarabia – 100 de ani de la Unirea cu România”, „CENTENAR. Republica Armenia. România – Marea Unire”, „România în Marele Război”, „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz”. În aceste două expoziţii dedicate participării României în Primul Război Mondial, vizitatorii de toate vârstele pot îmbrăca replici ale uniformelor purtate de Armata Română în prima conflagraţie mondială.

Gânditorul/ Credit foto: MNIR

Vineri, 1 iunie 2018, Muzeul Naţional de Istorie a României va fi deschis pentru vizitare conform orarului obişnuit (10:00 – 18:00).

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase