Uriaşele pietre din cadrul monumentului Stonehenge ar fi fost transportate de gheţari

17 05. 2018, 09:00

This browser does not support the video element.

Brian John consideră că a rezolvat misterul mutării pietrelor uriaşe în sudul Marii Britanii, la 225 de kilometri de cariera de piatră din Ţara Galilor de unde se spune că ar fi provenit iniţial. Conform Mail Online, o teorie anterioară sugera că oamenii au cărat sau tras pietrele în urmă cu 5.000 de ani, însă nu a fost descoperit niciodată modul exact în care pietrele au ajuns în regiunea din prezent. 

Conform cercetătorului, dovezile ar dezvălui faptul că pietrele au fost transportate în regiune de către gheţari, în urmă cu 500.000 de ani. Conform cărţii The Stonehenge Bluestones, scrisă de Brian John , pietrele nu ar fi fost venerate de către străvechii britanici. ”În ultimii 50 de ani, studiile privind originile monumentului au fost tot mai dese,” a declarat John adăugând faptul că aceste teorii au fost publicate din cauza interesului pentru poveşti spectaculoase privind monumentul. 

În cartea sa, cercetătorul susţine că un gheţar ar fi traversat zona Ţării Galilor, în urmă cu mii de ani. În 2015, John a ajutat la redactarea unui raport ce susţinea că dovezile neolitice descoperite în regiune ar fi fost de fapt urme ale unui ”fenomen complet natural”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 Cum arăta “omul de la Stonehenge”, care a trăit acum 5.500 de ani? (GALERIE FOTO, VIDEO)
 
Un arheolog susţine că anumite părţi ale monumentului Stonehenge existau cu mult înaintea oamenilor. Explicaţia uimitoare a acestuia
 
Britanicii din prezent nu sunt înrudiţi cu oamenii ce au construit Stonehenge-ul. Genele lor au fost ”înlocuite” în proporţie de 90% de către nou-veniţi în urmă cu 4.500 de ani
 
Descoperire uimitoare despre muncitorii care au construit faimosul Stonehenge: ”Probabil era un spectacol pe cinste”