Germania a pus la vânzare un pod vechi cu o istorie extrem de bogată şi interesantă
Preţul acestuia este negociabil, dar, având în vedere starea de degradare, autorităţile germane nu pot cere foarte mult. Cele două turnuri masive, negre şi din cărămidă de pe malul estic al Rinului, din apropierea oraşului Erpel, alături de gemenele de pe malul vestic, reprezintă tot ce a rămas din construcţie, scrie The History Blog.
Autorităţile vor pune la licitaţie doar turnurile estice.
Construcţia a fost terminată la sfârşitul Primului Război Mondial, astfel că Aliaţii au ocupat apoi acest punct strategic. Având în vedere termenii Tratatului de la Versailles, armata germană a fost exclusă din întreg teritoriul, deci şi în controlarea oricărui punct de acces pe ambele părţi ale Rinului. Abia în 1936, zona s-a reîntors sub controlul germanilor.
Germania s-a bucurat de ocuparea zonei timp de mai puţin de un deceniu. Pe 7 martie 1945, armata SUA a preluat controlul podului. Anterior, a fost avariat de bombardamentele aliate şi de încercările germanilor de a-l distruge pentru a încetini avansarea Aliaţilor.
Aceste încercări au eşuat, iar 50.000 de soldaţi au trecut peste el, formând un cap de pod pe malul estic, construind un ponton pentru restul de trupe. Pe 17 martie 1945, podul s-a prăbuşit, omorând 28 de ingineri americani care încercau să-l repare.
Podul nu a mai fost reconstruit, iar de-a lungul anilor a fost folosit în diverse scopuri. Cel mai recent, turnurile estice au fost folosite de asociaţiile culturale din oraşul Erpel, dar acum, chiar şi într-o stare degradată şi fără posibilităţi de locuire, sunt puse la vânzare.
Cel puţin deocamdată, turnurile vestice din apropierea oraşului Remagen nu sunt puse la vânzare, dar se află în aceeaşi stare avansată de deteriorare; de aceea este posibil ca preţul de recondiţionare să fie chiar mai mare decât cel de cumpărare.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: