Se pare că, în cele din urmă, uriaşul leneş nu a mai suportat urmărirea şi s-a ridicat în cele două membre inferioare încercând cu ajutorul ghearelor sale să îi îndepărteze pe inamici, sugerează o analiză a membrelor şi urmelor de gheare descoperite într-un sit. Conform Live Science, ce a urmat rămâne încă un mister. Este posibil ca oamenii să fii încercat să ucidă leneşul şi chiar să fii avut succes, susţine coautorul lucrării Matthew Bennett, profesor din cadrul Universităţii Bournemouth, Marea Britanie.
Cercetătorii au descoperit amprentele lăsate de leneşul gigantic şi oameni în Parcul naţional din New Mexico, în aprilie 2017. Descoperirea a fost considerată o premieră pentru principalul cercetător din cadrul studiului David Bustos.
Mult mai suprinzător a fost faptul că unele dintre urmele umane au fost descoperite în interiorul celor ale leneşului, aşadar oamenii ar fi urmărit urmele animalului. Urmele altor mamifere gigantice precum mamuţii, lupii, cămilele sau bovinele au fost descoperite în acelaşi loc. ”Sunt sute de mii de urme ale unei varietăţi de animale şi oameni,” a declarat Bennett. Însă printre acestea se aflau doar câteva zeci de urme ale leneşilor cu amprentele umane în interiorul lor. Aceste urme de leneşi ar fi fost făcute fie de Nothrotheriops şi Paramylodon .
Urmele relevă faptul că strămoşii omului şi leneşii gigantici au interacţionat la sfârşitul ultimei Ere Glaciare. Descoperirea poate oferi informaţii cu privire la factorul ce a dus la extincţia mamiferelor gigantice. Deşi sunt dificil de analizat, urmele atât de vechi ale oamenilor şi animalelor, cercetătorii consideră că vânătorii au urmărit leneşul, iar unul dintre oameni distrăgea atenţia animalului pentru a fi mai uşor de prins. O altă ipoteză sugerează că acţiunile oamenilor erau mai degrabă jucăuşe şi curioase.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: