GALERIE FOTO. Arheologii au deschis o ”poartă” către lumea ascunsă a mayaşilor. Cea mai mare peşteră subacvatică din lume ascunde relicve uimitoare

25 02. 2018, 17:00

Aceasta nu este doar o minune a naturii, ci labirintul ascunde un număr impresionant de vestigii mayaşe de o valoare istorică inestimabilă şi promite să scoată la iveală secretele imperiului enigmatic.

Prezentând descoperirile preliminare, o echipă de cercetători condusă de arheologul Guillermo de Anda, de la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic şi care conduce proiectul Great Maya Aquifer (GAM), a precizat că întregul complex conţine aproape 250 de crovuri şi are 198 de situri arheologice, dintre care 140 sunt de origine mayaşe, scrie Science Alert.

Galerie foto

vezi galeria
3 foto

„Este fără îndoială cel mai important sit arheologic subacvatic din lume”, a precizat de Anda. „Alte trăsături importante sunt reprezentate de numărul de elemente arheologice şi nivelul de conservare pe care îl au”.

Cercetătorii au găsit rămăşiţe umane, dintre care unele oase arse, care au cel puţin 9.000 de ani, sugerând că activitatea umană în regiunea din estul Mexicului este mai veche cu mii de ani decât se credea înainte.

Bogăţia arheologică mai demonstrează că aşezările din regiune aveau o legătură extrem de strânsă cu sistemul de peşteri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Scafandrii au găsit o ”mină de aur”: cea mai mare peşteră subacvatică. ”Este cel mai important sit arheologic subacvatic din lume”

6 mari civilizaţii care au dispărut în mod misterios. Ce s-a întâmplat cu locuitorii Insulei Paştelui

Descoperire uriaşă a arheologilor. Unul dintre cele mai mari morminte mayaşe a ascuns până acum o surpriză

Un pasaj ascuns sub Chichén Itzá, găsit în celebrul complex de temple mayaş din America Centrală. Poate da detalii fascinante cu privire la poporul antic