Descoperire ”fără precedent” în deşertul din Arabia Saudită
Sculptura incompletă a fost cioplită în rocile din apropierea provinciei Al Jawf, Arabia Saudită. Conform Mail Online, până în prezent nu este cunoscut motivul realizării unor astfel de sculpturi într-o zonă atât de izolată.
Una dintre ipotezele propuse de cercetători sugerează că locul ar fi fost folosit fie ca altar sau cămilele ar fi reprezentat indicatorul unei graniţe. Noul studiu a fost realizat de către cercetătorii din cadrul Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) din Franţa, în colaborare cu Saudi Commission for Tourism and National Heritage.
Arheologul Guillaume Charloux, inginer CNRS, a afirmat că, ”deşi eroziunea a distrus parţial unele lucrări, am putut identifica zeci de urme ale reprezentărilor unor cămile. Sculpturile prezintă animalele în mărime naturală fără hamuri. O scenă este însă cu adevărat excepţională deoarece prezintă un dromader ce întâlneşte un măgar.”
Conform studiului, gravarea şi picturile erau principalele tehnici utilizate de arabi în trecut pentru a decora rocile. Cele mai comune picturi din Arabia Saudită ilustrează scene de luptă, de vânătoare, simboluri geometrice şi animale.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: