Home » Istorie » Spirala oaselor: mai multe schelete umane aranjate într-o formă stranie au fost descoperite în Mexic

Spirala oaselor: mai multe schelete umane aranjate într-o formă stranie au fost descoperite în Mexic

Publicat: 05.02.2018
Aproximativ zece schelete umane amplasate într-o formă stranie circulară au fost descoperite într-o groapă străveche din Mexic, din apropierea satului Tlalpan. Un grup de arheologi a realizat descoperirea la câţiva metri de o clădire în care au existat clase şi dormitoare pentru preoţi.

În zona localizată în sudul Ciudad de Mexico au fost descoperite 10 schelete umane interpuse unul peste altul într-o formă stranie. Conform IBTimes, scheletele au o vechime de 2.500 de ani şi au fost amplasate pe o parte cu braţele amplasate într-o formă spiralată. 

”Era un individ amplasat peste celălalt. Capul individului pe pieptul altei persoane, iar mâinile altui schelet sub spatele altuia,” a declarat Jimena Rivera, care a descoperit scheletele

Credit: Mauricio Marat, INAH

Până în prezent, grupul de arheologi a analizat scheletele şi a descoperit că două dintre acestea aparţineau unor femei, în timp ce unul unui bărbat. Deşi studiile sunt în proces de desfăşurare, a fost confirmat faptul că majoritatea erau adolescenţi, iar doi dintre ei copii cu vârste cuprinse între trei şi cinci ani şi un nou-născut în vârstă de o lună. 

Cauza exactă a morţii rămâne un mister, dar specialiştii au descoperit anumite diformităţi la nivelul craniului şi a dinţilor care par a fi făcute intenţionat. Anterior, diformităţile craniene au fost descoperite în cadrul rămăşiţelor Mezoamericane

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase