Un model al universului vechi de 1.000 de ani a fost descoperit la baza unui vulcan din Mexic
Membrii Institutului Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic susţin că piatra se află în centrul unei bălţi de la baza vulcanului Iztaccihuatl. Cercetătorii consideră că pietrele au fost amplasate pentru a oferi iluzia ”plutirii” pe suprafaţa apei. Mail Online notează că totul ar putea avea legătură cu un mit mesopotamian al creaţiei lumii în care Cipactli (un monstru al pământului) plutea pe apă şi a format cu ajutorul corpului său cerul şi pământul.
De asemenea, în apropiere au fost descoperite şi bucăţi decorative asociate zeului ploii Tialoc. ”Existenţa unui altar (tetzacualco) în mijlocul bălţii naturale şi efectul optic sugerează că aceasta este o reprezentare a unui model al universului,” afirmă cercetătorii.
Sursa: Arturo Cruz/ Terrasat Cartografia
Iris Hermandez, arherolog din cadrul proiectului, sugerează că a existat un ritual de controlare a apei pentru ca râurile să alimenteze balta pentru a se putea forma efectul de plutire a structurii. În balta Nahualac au fost descoperite două structuri. Prima este constituită din amplasarea mai multor pietre rectangulare în perioada precolumbiană. Iar a doua este localizată la 150 de metri de prima într-o vale, unde se află izvoare. Obiectele din ceramică descoperite în zonă au fost datate ca fiind din perioada anilor 750-1150.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: