Home » Istorie » ”Monstrul Oceanelor” a fost descoperit în India. Creatura a trăit în urmă cu 150 de milioane de ani şi avea o lungime de peste 5 metri

”Monstrul Oceanelor” a fost descoperit în India. Creatura a trăit în urmă cu 150 de milioane de ani şi avea o lungime de peste 5 metri

Publicat: 27.10.2017
Un dragon de mare străvechi, îngropat timp de 150 de milioane de ani a fost descoperit de către cercetătorii indieni. Aceştia consideră că este pentru prima oară când un ihtiozaur din perioada Jurasicului a fost descoperit în regiune.

Ihtiozaurii erau prădători marini care au trăit în aceeaşi perioadă cu dinozauri din Era Mezozoică, în urmă cu 250 de milioane de ani, informează Science Alert. În timp ce numeroase fosile au fost descoperite în America de Nord şi Europa, faptul că un întreg schelet a fost descoperit în India i-a luat prin suprindere pe cercetători. 

”Este o descoperire remarcabilă,” explică paleontologul Guntupalli Prasad din cadrul Universităţii din Delhi. ”Nu numai că este prima fosiiă de ihtiozaur descoperită în India, dar oferă şi noi informaţii cu privire la diversitatea ihtiozaurilor din regiunea cuprinsă între Indonezia şi Madagascar,” adaugă el. 

Specimenul despre care specialiştii consideră că ar face parte din familia Ophthalmosaurus a fost descoperit în urmă cu un an în satul Lodai din provincia Gujarat, India.  Scheletului aflat într-o stare de conservare bună îi lipsesc părţi ale cozii, echipa estimează că reptila ar fi avut o lungime de aproximativ 5,5 metri. 

Ophthalmosaurus au existat în urmă cu 165, respectiv 90 de milioane de ani în urmă, iar cercetătorii sugerează că specimenul din India ar putea avea în jur de 152-157 de milioane de ani vechime. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase