Părţi dintr-un templu al faraonului, alături de basoreliefuri care reprezentau zeităţi solare, au fost recuperate de o misiune arheologică ce cuprinde cercetători din Egipt şi Cehia, scrie Ahram Online.
Mohamed Megahed, oficial al acestei misiuni, a precizat că templul are o arie de 32X52 metri, iar în spatele acestuia se află o curte, iar în stânga şi dreapta acesteia se găsesc două construcţii care aveau un rol de depozitare.
Studiile de până acum au arătat că existau coloane aliniate pe aceste părţi ale curţii, care era închisă de ziduri care în unele locuri erau pictate în albastru.
În capătul celălalt al curţii, opus templului, exista o rampă sau o scară care ducea la un sanctuar de piatră unde în spatele lui era divizat în trei camere paralele.
„Vestigiile clădirii, care constituia centrul complexului, erau acoperite de depozite de nisip şi fragmente de rocă, dintre care unele făceau parte din basoreliefuri policrome”, a precizat Mirsolave Barta, directorul misiunii cehe.
Acesta a precizat şi că fragmentele nu au arătat doar schema decorativă a sanctuarului, dar de asemenea i-a ajutat să dateze complexul. A fost găsit şi un basorelief unde erau inscripţionate diferite titluri ale lui Ramses al II-lea, precum şi altele conectate la cultul zeităţilor solare precum Ra, Amon şi Nekhbet.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Descoperire FASCINANTĂ în Egipt, la intrarea într-un mormânt. ”Este unică şi spectaculoasă”
Ţara care are de două ori mai multe piramide decât Egiptul, dar pe care n-o vizitează nimeni