Home » Istorie » De la bomba gay la liliecii kamikaze: TOP 20 cele mai ciudate invenţii militare

De la bomba gay la liliecii kamikaze: TOP 20 cele mai ciudate invenţii militare

Publicat: 26.12.2017
Aceste 20 de de invenţii sunt dovada clară că imaginaţia omului nu doar că nu are limite, ci şi poate fi pusă în practică, aducând cu sine unele dintre şi cele mai ciudate arme create vreodată. Desigur, multe dintre acestea sunt ineficiente, dar măcar pot surprinde inamicul (care poate veni cu surprize la rândul său).

Câinele robot

Foto: captura youtube

Câinii roboţi sunt invenţia companiei Boston Dynamics şi constau într-un aparat cu patru picioare care poate merge pe orice teren. Nu este însă rapid şi nicidecum silenţios, dar scopul lui nu este acesta, ci să care o încărcătură de maxim 45 de kilograme pentru a scuti trupele de această sarcină. Fără această încărcătură, robotul cântăreşte 109 kilograme. În 2015, armata Statelor Unite a renunţat la idee tocmai pentru că este lent şi zgomotos, ceea ce ar pune în pericol misiunile, scrie Live Science.

Puşca ce orbeşte

Credit: U.S. Army

Această armă nu te omoară, doar te orbeşte cu un impuls puternic de fotoni. În principiu, este acelaşi lucru cu laserele care erau la modă acum 15-20 de ani. Există însă o problemă. În 1995, Naţiunile Unite a interzis astfel de arme.

Laser cu plasmă

Credit: US Army

Inginerii de la Picatinny Arsenal din New Jersey au găsit o cale de a utiliza forţa fulgerelor, creând o armă care trage cu fulgere. Aceasta poate fi folosită împotriva obiectelor care conduc electricitate mai bine ca aerul.

Proiectile cu plasmă

Credit: US Army

Aceste proiectile reprezintă un alt tip de armă nonletală dezvoltată de armata Statelor Unite. Un impuls creează o mică pungă de plasmă lângă victimă, aceasta explodând. Explozia creează o undă de şoc ce poate afecta o persoană, fără să o omoare.

Porumbei cu explozibil

Credit: US Army

După cum spune şi titlul, o mică bombă era amplasată pe păsări, iar acestea erau antrenate pentru a lovi ţintele dorite. S-a renunţat la program în 1944, s-a revenit asupra lui în 1948, apoi s-a renunţat de tot odată cu progresele în sistemele electronice de ghidare.

Bomba liliac

Credit: Wikipedia

Acest exemplu seamănă cu cel de mai sus, doar că în acest caz au fost folosiţi liliecii. Planul a fost popular în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, unde americanii doreau să bombardeze diverse ţinte folosind lilieci-kamikaze.

Delfinii de atac

Credit: Wikipedia

Atât Statele Unite, cât şi Uniunea Sovietică, au dorit să folosească delfinii în timpul Războiului Rece. Deşi sunt foarte inteligenţi, aceştia nu pot fi efectiv pentru atac, dar cele două ţări intenţionau să folosească delfinii în misiuni de recunoaştere.

Mină nucleară

Tot în timpul Războiului Rece, britanicii au construit o bombă de 7 tone numită Păunul Albastru, o mină nucleară masivă amplasată în Germania în cazul în care sovieticii decideau să invadeze Europa. Problema era că iarna temperaturile erau prea scăzute, iar mina nu funcţiona. O idee bizară a fost utilizarea găinilor pentru încălzire. Altfel spus, britanicii s-au gândit să construiască un coteţ de găini în jurul acestei bombe. S-a renunţat la plan din cauza temerilor în ceea ce priveşte urmările unui dezastru nuclear.

Soldaţii invulnerabili

Credit: 123RF

Modificări genetice care îl fac pe soldat rezistent în condiţii extrem de vitrege, de la temperaturi scăzute la un nivel de radiaţii ridicat: acesta era planul armatei Statelor Unite prezentat în 2007 şi este probabil cea mai realistă invenţie din această listă, ilustrând, printre altele, şi o lume (distopică) unde ştiinţa a creat super-soldaţi.

Obuze halucinogene

Unele arme pot afecta creierul şi nu corpul, acesta este cazul unei invenţii care, asemenea unei bombe chimice sau biologice, foloseşte o substanţă pentru a afecta soldaţii inamici. În acest caz, este vorba de LSD. Armata SUA a renunţat la plan întrucât nu l-a considerat de încredere.

Portavionul-aisberg

Credit: 123RF

În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, britanicii au creat un portavion care în principiu era un aisberg fortificat, numit Project Habakkuk. Materialele de bază erau lemnul şi gheaţa. S-a renunţat la proiect pentru că astfel de coloşi erau lenţi şi impracticabili.

Marele Babilon

Captură: youtube

În cazul acestui tun, dimensiunea contează. Având o lungime de 156 de metri, arma putea fi văzută din spaţiu. În anii ’60, britanicii au venit cu acest plan, dar abia în 1988 dictatorul irakian Saddam Hussein a realizat câteva modele. Tocmai din cauza dimensiunii tunul nu putea fi utilizat, iar operarea acestuia era imposibilă.

Pistolul-lanternă

Captură: youtube

Spionii nord-coreeni sunt prinşi încă în era James Bond. Sud-coreenii au capturat câteva dispozitive bizare, care semănau cu o lanternă, dar care în interior aveau gloanţe.

Tunul cu inele de aer

Credit: US Army

O altă armă nonletală este un tun care trage cu chimicale sub formă de inele. S-a încercat dezvoltarea acestei arme în 1998 de armata Statelor Unite, dar Germania nazistă a avut un plan similar în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Şi unii şi alţii au ajuns la concluzia că o astfel de armă nu poate fi pusă în practică.

Bombele gay

Credit: 123RF

Probabil cea mai bizară armă era o armă chimică ce emitea substanţe care îi făcea pe soldaţii inamici să fie atraşi sexual unii de alţii. Air Force Wright Lab chiar a primit o finanţare de 7,5 milioane de dolari în 1994 pentru a dezolta o armă care intenţiona să folosească un hormon care în mod natural se găseşte în cantităţi mici în corpul uman. Până la urmă, planul nu a fost pus în practică.

Războinicii hibrizi maimuţe-om

Captură: youtube

În anii ’20, savanţii sovietici aveau un plan de a crea un hibrid om-cimpanzeu. Proiectul ar fi implicat inseminarea femelelor de cimpanzeu cu spermă umană. După ce planul a eşuat, savantul Il’ya Ivanov care a fost autorul studiului, a fugit în Africa, unde a încercat procesul invers: să insemineze femei (fără acordul lor) cu spermă de cimpanzeu. Desigur, nici acest plan nu a avut succes.

Îmbrăcămintea invizibilă

Captură: youtube

Acest plan este unul recent, dovadă că imaginaţia omului nu a secat. În 2016, armata SUA a anunţat că doreşte să creeze uniformele invizibile, ceea ce i-ar ascunde pe soldaţi indiferent de terenul pe care se află; altfel spus, un camuflaj dus la extrem. Există câteva succese în acest sens, dar până la o astfel de haină este cale lungă.

Radiaţii care induc durere

Credit: US Army

Când vine vorba de arme, ceea ce nu te omoară îţi provoacă dureri foarte mari. Din nou, armata Statelor Unite lucrează la o armă non-letală. Arma trimite unde radio care încălzesc ţesutul, creând arsuri dureroase. Obiectivul este să ţină departe de bazele militare indivizi suspecţi (care pot fi spioni). O versiune similară a fost testată într-un centru de detenţie din Los Angeles pentru a întrerupe bătăile între deţinuţi.

Bomba lipicioasă

Captură: youtube

Bomba lipicioasă este încă o invenţie bizară dezvoltată de britanici în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Bomba de consistenţă gelatinoasă se lipea pe tancuri, care pe urmă explodau. Deşi mulţi militari nu erau de acord cu ideea, Winston Churchill era un fan înfocat, fabricându-se circa 2,5 milioane de astfel de bombe, care au fost utilizate în multe teatre de operaţiuni. Din păcate, acestea aveau o sumedenie de defecte: cădeau de pe tancuri dacă acestea erau murdare (şi de obicei erau), dar aveau tendinţa de a se lipi pe uniformele soldaţilor.

Tunul ”Puckle”

Captură: youtube

Tunul a fost inventat de avocatul englez James Puckle în 1718. Tunul trăgea cu obuze pătrate şi nu rotunde, aşa cum era normal. Ideea era că acestea provocau răni şi dureri mult mai semnificative. Mai mult decât atât, cu o rată de foc de 9 proiectile pe minut, a fost considerată prima mitralieră din istorie, dar nu a fost utilizată niciodată de către armata britanică.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

20 de invenţii absurde ale secolului 20

Cinci invenţii militare fascinante şi puţin cunoscute: de la câinele robot la banala adresă de e-mail

Cele mai mari 50 de invenţii şi inovaţii de la roată încoace

Cinci idei faimoase care au apărut în urma unui vis de noapte. Unele invenţii sunt indispensabile în zilele noastre

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
SpaceX va lansa pentru a șaptea oară racheta Starship
SpaceX va lansa pentru a șaptea oară racheta Starship
Ucrainenii nu au „puterea” de a recupera zonele ocupate de Rusia, a recunoscut Zelenski
Ucrainenii nu au „puterea” de a recupera zonele ocupate de Rusia, a recunoscut Zelenski
Ambiții mari! Agenția spațială chineză vrea să fie prima care aduce mostre de pe Marte
Ambiții mari! Agenția spațială chineză vrea să fie prima care aduce mostre de pe Marte
Câți dintre români au de gând să viziteze un târg de Crăciun din țară?
Câți dintre români au de gând să viziteze un târg de Crăciun din țară?
Telescopul Webb a găsit o populație neobișnuit de mare de asteroizi între Jupiter și Marte
Telescopul Webb a găsit o populație neobișnuit de mare de asteroizi între Jupiter și Marte
Un studiu arată că muștele sunt mai vulnerabile decât albinele la schimbările climatice
Un studiu arată că muștele sunt mai vulnerabile decât albinele la schimbările climatice
Un nou studiu dezvăluie cum au jucat cometele un rol „major” în apariția vieții pe Pământ
Un nou studiu dezvăluie cum au jucat cometele un rol „major” în apariția vieții pe Pământ
Imagini incredibile arată cum beau apă șerpii însetați
Imagini incredibile arată cum beau apă șerpii însetați
„Coșmar ecologic” în Regatul Unit! 1 milion de țigări electronice, aruncate la gunoi în fiecare zi
„Coșmar ecologic” în Regatul Unit! 1 milion de țigări electronice, aruncate la gunoi în fiecare zi
„A fi regină este supraestimat”. Regina Iordaniei: „Suntem mai puternici atunci când ascultăm”
„A fi regină este supraestimat”. Regina Iordaniei: „Suntem mai puternici atunci când ascultăm”
De la nopți obositoare, la coșmaruri: cum ne dă peste cap consumul de alcool
De la nopți obositoare, la coșmaruri: cum ne dă peste cap consumul de alcool
De ce sunt basmele benefice pentru sănătatea copiilor?
De ce sunt basmele benefice pentru sănătatea copiilor?
Atomii se pot atinge între ei?
Atomii se pot atinge între ei?
Au fost găsite noi dovezi pentru rezervoare de apă și magmă pe Marte
Au fost găsite noi dovezi pentru rezervoare de apă și magmă pe Marte
Multe dintre animalele oferite în dar de Crăciun, abandonate în următorul an
Multe dintre animalele oferite în dar de Crăciun, abandonate în următorul an
Cum a fost rezolvat cazul unei femei dispărute în urmă cu 22 de ani?
Cum a fost rezolvat cazul unei femei dispărute în urmă cu 22 de ani?
Amendă de 5 milioane de euro pentru Netflix! De ce este acuzată platforma?
Amendă de 5 milioane de euro pentru Netflix! De ce este acuzată platforma?
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, are unghiile tăiate. Păi cine poate să aibă unghiile tăiate? Un terorist”
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, ...