Un oraş antic a fost proiectat într-o manieră atât de modernă încât nici astăzi multe oraşe mari din România nu au ajuns la nivelul acestuia
Teotihuacano era poporul din America Centrală care a existat înaintea incaşilor şi aztecilor, iar Teotihuacan, oraşul-stat al acestui popor, era şi cel mai mare din lume la vremea lui, scrie International Business Times.
Culturile antice din America Centrală tindeau să-şi construiască aşezările după un set de principii prestabilit. Oraşele aveau o zonă centrală cu temple, un palat al regelui şi ceva similar cu o piaţă centrală. Zonele înconjurătoare erau rezidenţiale şi erau aranjate într-un mod mai neorganizat. Teotihuacan era diferit.
„Cei care au proiectat oraşul Teotihuacan au respins multe dintre aceste principii în favoarea unui nou set de concepte”, precizează Michael Smith, cercetător la Arizona State University şi membru al echipei de cercetare care a ajuns la aceste concluzii, publicate în jurnalul de specialitate Open Archaeology.
Zonele rezidenţiale ale acestei aşezări erau mult mai bine organizate, având străzi în intersecţii perpendiculare, ceea ce îl făcea mult mai navigabil. De asemenea, este primul oraş din lume care a inventat complexul de apartamente.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Popoarele din America Centrală de acum peste 2000 de ani erau mai evoluate decât se credea
Arheologii au făcut o descoperire fără precedent în oraşul aztec Teotihuacan, ”reşedinţa zeilor”
Mister: ce sunt sutele de sfere metalice ciudate descoperite într-un templu străvechi din Mexic?