Home » Istorie » Descoperire excepţională care poate confirma o relatare biblică: arheologii au luat urma Chivotului Legământului, găsind sute de artefacte în regiunea în care acesta s-a aflat

Descoperire excepţională care poate confirma o relatare biblică: arheologii au luat urma Chivotului Legământului, găsind sute de artefacte în regiunea în care acesta s-a aflat

Descoperire excepţională care poate confirma o relatare biblică: arheologii au luat urma Chivotului Legământului, găsind sute de artefacte în regiunea în care acesta s-a aflat
Publicat: 27.07.2017
În urma săptăurilor de la situl antic Shiloh din Israel, arheologii au descoperit o sumedenie de artefacte. Aceştia sunt siguri că în regiune se afla cortul care adăpostea Chivotul Legământului.

Cortul apare în versetele biblice, unde se spune că adăpostea un cufăr din lemn şi aur în care se găseau cele Zece Porunci. În timpul săpăturilor care au durat o lună (21 mai – 17 iunie), experţii au descoperit sute de artefacte, inclusiv fragmente de vase, monede, bijuterii, arme şi un cufăr cu oase animale care pot fi asociate cu sacrificii religioase, relatează Daily Mail.

Există şanse mari ca această iniţiativă să ajungă la descoperiri conclusive, întrucât aceasta fost prima dintre cele cel puţin cinci expediţii arheologice.

Deşi localitatea a mai văzut şi alte campanii arheologice, cortul nu a fost descoperit. De asemenea, săpăturile precedente au rezultat în unele dezacorduri cu Biblia.

Cortul misterios a fost construit în jurul anului 1400 î.e.n., conform cercetătorilor. Dar, într-un anumit moment, a fost adăugat un component. Conform experţilor de la Associates for Biblical Research, „cortul a fost ridicat la Shiloh şi a fost înlocuit ulterior cu o structură permanentă”.

Cercetătorii menţionează că oraşul a apărut în jurul anului 1650 î.e.n., în timpul Epocii mijlocii a Bronzului. A fost distrus de filisteni în jurul anului 1050 î.e.n., în Epoca Fierului, dar apoi a fost reconstruit. apoi, a rămas sub ocupaţie în timpul erei romane. De asemenea, localitatea are structuri din perioada Evului Mediu, construite de bizantini şi cruciaţi.

Arheologii susţin că „Shiloh a fost centrul religios al israeliţilor pentru cel puţin 300 de ani”.

Un indiciu important care poate duce la descoperirea cortului şi poate lua urma posibilului Chivot al Legământului este reprezentat de oasele animalelor. Dr. Scott Stripling, directorul campaniei de excavare de la Shiloh, precizează că „Biblia specifică ce animale puteau fi sacrificate şi spune de asemenea că acestea trebuie să fie tinere. Dacă oasele se potrivesc cu animalele care erau sacrificate în perioada biblică, putem spune că avem dovezi că această structură (cortul) este în apropiere”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ar putea fi comoara regelui Solomon un mit? Un istoric contrazice textele din Vechiul Testament

Experţii au descoperit încă o controversă legată de Cina cea de Taină. Întrebarea căreia acum încearcă să-i găsească răspuns

Cât de veche este Biblia?

Cercetătorii au reuşit să afle secretul unui papirus vechi de circa 1.800 de ani Care este legătura sa cu Biblia?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase