Istoria STRANIE a VIBRATORULUI. Cum arăta primul dispozitiv şi pentru ce a fost utilizat

21 07. 2017, 01:00

Termenul isterie provine din cuvântul grecesc pentru uter (hysteros). Isteria a aparut în urmă cu 2.500 de ani şi era descrisă ca o afecţiune care afecta femeile. Printre simptomele invocate erau oboseala, nervozitatea şi depresia, relatează All That is Interesting. 

Din perioada medievală până în renascentism, doctorii au considerat isteria ca un semn al depravării sexuale şi încurajau cuplurile să efectueze relaţii sexuale periodice pentru tratarea afecţiunii.  De-a lungul istoriei obţinerea orgasmului feminin a fost mult mai important decât se crede în prezent. În Era Victoriană, orgasmul feminin era considerat esenţial pentru obţinerea sarcinii. Victorienii au utilizat termenul ,,paradoxism isteric” pentru a conferi legitimitate ştiinţifică actului. În acelaşi timp masturbarea era considerată dăunătoare şi un păcat. 

La început moaşele şi medicii (în mare parte bărbaţi în acea perioadă) masau manual vulva şi zona clitorisului femeilor pentru a obţine ,,paradoxismul isterie”. Desigur după o anumită perioadă efectele se estompau, iar femeia revenea pentru acelaşi tratament. 

Pentru o mai bună utilizare a tratamentului a fost realizat primul ,,vibrator” automatic. Maşinăria avea dimensiunea unei camere şi era denumită ,,Manipulatorul”. Dr. Joseph Mortimer Granville este cunoscut pentru inventarea primului vibrator electric în 1880. 

Granville nu dorea să trateze ,,isteria” cu dispozitivul său, de fapt acesta a fost realizat pentru tratarea durerilor musculare ale bărbaţilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Sexul la un alt nivel: Francezii au creat vibratorul controlat cu puterea minţii
 
O companie care produce vibratoare, obligată să plătească DESPĂGUBIRI de 2,9 milioane de dolari, după ce a monitorizat ilegal activitatea sexuală a clienţilor
 
Unul dintre cei mai faimoşi biohackeri vrea să-şi transforme penisul într-un vibrator. Ce se va întâmpla după
 
Cum puteţi avea o experienţă extracorporală, prin câteva tehnici simple